sfdv

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.80

nivel: Liceu

Japonezii isi decoreaza usa de la intrarea in casa cu ramuri de pin si cu ghirlande de paie, care feresc, in mod simbolic, de intrarea oricarui lucru necurat in casele oamenilor. Se viziteaza, de asemenea, temple unde japonezii se roaga pentru a avea noroc in anul ce urmeaza si cumpara sageti aducatoare de noroc, precum si casele rudelor si prietenilor pentru a se felicita reciproc cu ocazia Anulu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: sfdv

Japonezii isi decoreaza usa de la intrarea in casa cu ramuri de pin si cu ghirlande de paie, care feresc, in mod simbolic, de intrarea oricarui lucru necurat in casele oamenilor. Se viziteaza, de asemenea, temple unde japonezii se roaga pentru a avea noroc in anul ce urmeaza si cumpara sageti aducatoare de noroc, precum si casele rudelor si prietenilor pentru a se felicita reciproc cu ocazia Anului Nou. Azi, multi copii japonezi isi petrec vacantele absorbiti de jocurile pe calculator, dar exista, de asemenea, multi copii care prefera sa participe la jocurile traditionale specifice Anului Nou. In Japonia, celebrarea Anului Nou este cel mai important eveniment din calendar, toate companiile si institutiile guvernamentale oprindu-si activitatea in primele trei zile ale anului.

Sarbatoarea Setsubun
In trecut cuvantul setsubun se referea la oricare dintre schimbarile anotimpurilor, dar astazi se refera in special la ziua de 3 sau 4 februarie, momentul in care incepe primavara in mod traditional. Conform calendarului vechi, prima zi a primaverii marca si inceputul anului nou, iar ziua precedenta, sau setsubun, reprezenta ultima zi a anului care a trecut. Modul traditional de a sarbatori aceasta zi este prin imprastierea boabelor de fasole prin casa, pentru a feri familia de spiritele rele.

Festivalul papusilor
Festivalul papusilor sau hina matsuri, este celebrat in data de 3 martie, cand familiile japoneze cu fete expun in interiorul casei un set de papusi reprezentand vechea familie imperiala. De asemenea, cu ocazia acestui festival se bea un anume tip de sake alb indulcit.

Ziua Copiilor
A cincia zi din a cincia luna a fost sarbatorita in China si Japonia din timpuri stravechi. In Japonia, data de 5 mai a fost transformata in sarbatoare nationala in anul 1948. Cu toate ca sarbatoarea se numeste Ziua Copiilor, acest festival este doar pentru baieti. Familiile japoneze cu baieti atarna, in afara caselor lor, panglici reprezentand crapi, simbol al puterii, si expun armuri si papusi reprezentand samurai in interiorul casei. De asemenea, cu aceasta ocazie se mananca prajituri speciale din orez.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.