contracte de asigurari in turism

1x punct

categorie: Drept

nota: 9.86

nivel: Facultate

Pentru prevenirea acestor probleme, care nemijlocit se rasfrang asupra sanatatii turistilor, se pot solutiona de firmele turistice printr-un instructaj amanuntit inainte de plecare, privind posibilele pericole care pot aparea. Evident ca nimeni nu este asigurat de intamplari.

Dar unele neplaceri ale clientilor pot fi prevazute. Actualitatea problemei privind situatiile de asigurar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: contracte de asigurari in turism

Pentru prevenirea acestor probleme, care nemijlocit se rasfrang asupra sanatatii turistilor, se pot solutiona de firmele turistice printr-un instructaj amanuntit inainte de plecare, privind posibilele pericole care pot aparea. Evident ca nimeni nu este asigurat de intamplari.

Dar unele neplaceri ale clientilor pot fi prevazute. Actualitatea problemei privind situatiile de asigurare in ultimul timp devine tot maiimportanta din motivul ca, Republica Moldova a trecut la o colaborare deschisa cu comunitateainternationala. Astfel pentru turistii moldoveni sint deschise multe tari straine, la care turistii nusint initiati in tema referitor la specificul tarii receptoare. Studierea problemei date este foarte importanta si din punct de vedere al eticii turismului.

Cu parere de rau, multi din cetatenii nostri cu speranta ca nu se va intimla nimic, nuse grabesc sa profite de serviciile companiilor de asigurare inainte de calatorie. Majoritatea din ei se atarna cu neincredere la orice tip de asigurare, uneori chiar categoric nu doresc sa procure polita de asigurare. Motivul argumentat de ei este ca bani se platesc dar rezultatul lipseste. Misiunea firmei turistice este de ai convinge pe turisti sa procure polita de asigurare,deoarece conform Legii Turismului, asigurarea este obligatorie.

Pentru cei mai categorici estenecesar de explicat pericolul privind nedorinta de asigurare, posibilele probleme care pot saapara la hotarele tarii, cind se tranziteaza granita. Daca turistul nu se lasa convins, atunci trebuie sa semneze pe contractul turistic ca refuza procurarea politei de asigurare, asumandu-si astfel toate riscurile posibile. Examinand experienta altor tari privind procedura de asigurare si intreband de un neamt,un francez sau un american ce va procura obligatoriu calatorind intr-o alta tara, el va numi in primul rind asigurarea medicala.

Piata turistica a Republicii Moldova dupa timp indelungat de "refuz al procedurii deasigurare" si datorita Legii Turismului, treptat incepe sa constientizeze importanta asigurarii si seinclude in standardele recomandate de Organizatia Mondiala a Turismului privind calatoriileturistilor peste hotarele tari de unde provin.

Plecand dupa hotarele tarii, turistul permanent se afla intr-o situatie extremala: schimbul climei, diferenta compozitiei chimice a apei, regimului de alimentatie, alte tipuri de schimbari, care in mod automat dau nastere anumitor riscuri .Dupa numarul de cazuri privind aparitia situatiilor de asigurare, sunt tarile in care cel maides calatoresc cetatenii Republicii Moldova.

Majoritatea companiilor de asigurari recunosc caTurcia se afla printre lideri, ca tara, unde numarul de cazuri a situatiilor de asigurare a turistilor este foarte ridicat. Cea mai raspandita diagnoza este disfunctia aparatului degestiv (procesul deinflamare a tractului degestiv). Acestei diagnoze ii sint caracteristice si alte dereglari cum ar fi:intoxicarea,diareia,dizenteria.

O alta diagnoza raspandita la turisti cree isi petrec vacanta pelitoralul Marii Negre din Turcia este raceala - in toate formele ei de realizare. Si in sfarsit traumele. La o temperatura de 45 grade caldura, turistii moldoveni practica diverse sporturi extremale cum ar fi: zborul cu parasuta, schi pe apa, daiving etc. Toate aceste sporturi sint insotite in organismul turistilor de prezenta bauturilor alcoolice. Rezultatul este evident:fracturi, traume etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.