Zonele reci - Animalele din tinuturile reci

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.48

nivel: Gimnaziu

Multe animale din zona arctica își schimba culoarea blănii in funcție de anotimp:hermelina, iepurele si vulpea polara. Vara,pasările migratoare sunt numeroase gaste si rate sălbatice, șoimi,pescăruși etc.

Bufnitele de zăpada cocoșii polari si corbi își petrec iarna in tundra arctica. In regiunile înghețate, sau ‚,pustiuri polare’’,ale Oceanului Arctic, trăies[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Zonele reci - Animalele din tinuturile reci

Multe animale din zona arctica își schimba culoarea blănii in funcție de anotimp:hermelina, iepurele si vulpea polara. Vara,pasările migratoare sunt numeroase gaste si rate sălbatice, șoimi,pescăruși etc.

Bufnitele de zăpada cocoșii polari si corbi își petrec iarna in tundra arctica. In regiunile înghețate, sau ‚,pustiuri polare’’,ale Oceanului Arctic, trăiesc morse, foci si ursi albi. In căutarea hranei,ursii polari umbla prin zăpada si pe gheata alunecoasa.

Focile trăiesc in apa si ies pe gheata sau pe pamant pentru a se odihni si a-si îngriji puii. Cele mai mari foci sunt elefanții-de-mare. Morsele trăiesc in grupuri mari,gălăgioase si se hrănesc cu moluște si crustacee uriașe,care formează adevărate bancuri.

Zona rece a emisferei sudice este formata din continentul Antarctica si apele oceanului care îl înconjura.

Aici trăiesc pinguini care-si procura hrana din mare. Ei nu pot sa zboare. Corpul lor protejat de straturi de pene scurte si stratul de grăsime. Sunt foarte buni inotatori. Parasesc apa in perioada împerecherii si se îndreaptă spre locuri numite colonii, parcurcand distante de pana la 160 de km. Coloniile sunt murdare si zgomotoase.

In Antarctica trăiesc 7 specii de pinguini. Pericolul pentru pinguini îl reprezintă leopardul de mare. Cele mai mari pasări oceanice sunt albatroșii. Ei au distanta intre vârful aripilor de 3,5 m.

Aici trăiesc furtunarii si cormoranii moțați care se hrănesc cu pești.
In adâncul marii polare se afla pești,ca:,,pestele-de-gheata”si codul.

Codul este ferit de îngheț având in sânge o substanța asemănătoare antigelului. Pestele-de-gheata nu are globule roșii in sânge. In apele foarte reci sângele poate transporta oxigenul si fara globule roșii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.