Zona Zoster, mai corect Herpes Zoster

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Liceu

Sistemul imunitar are un rol esential in apararea organismului fata de diferite boli. Unele componente din sange si din sistemul limfatic au rolul de a alarma organismul in cazul in care depisteaza substante straine organismului sau celule bolnave (degenerate). Atunci, daca sistemul imunitar functioneaza normal, organismul se poate autoapara, distrugand eventualii intrusi. Virago este un produs na[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Zona Zoster, mai corect Herpes Zoster

Sistemul imunitar are un rol esential in apararea organismului fata de diferite boli. Unele componente din sange si din sistemul limfatic au rolul de a alarma organismul in cazul in care depisteaza substante straine organismului sau celule bolnave (degenerate). Atunci, daca sistemul imunitar functioneaza normal, organismul se poate autoapara, distrugand eventualii intrusi. Virago este un produs natural care stimuleaza sistemul imunitar si contine substante active ce protejeaza organismul uman impotriva bacteriilor si virusurilor.

Din compozitia produsului fac parte extracte de plante: frunze de maslin, radacina de echinacea, cat's claw (gheara matei), zinc si lizina. Maslinul este cunoscut de foarte multa vreme, fiind mentionat pentru prima data in Biblie, apoi in Noul Testament, unde era numit "copacul vietii". in practica insa, egiptenii au fost cei care au utilizat prima data frunzele maslinului, din care au extras uleiuri utilizate la mumificarea regilor lor. Mai tarziu, diferite culturi au considerat ca maslinul poate fi mai bine utilizat pentru viata decat pentru moarte. Primele referiri "medicaIe" dateaza din 1854, cand frunzele de maslin au fost folosite pentru combaterea febrei si a malariei.

Decenii mai tarziu, oamenii de stiinta au izolat din frunzele maslinului o seama de fitonutrienti, cum ar fi: polifenoli, flavonoide, flavonoli, carotenoide, oleuropeina s.a. S-a constatat ca oleuropeina combate oboseala cronica si este energizanta. Unii fitonutrienti din compozitie stimuleaza producerea de enzime care confera organismului uman rezistenta impotriva unor agenti carcinogeni. Alte substante biologic-active au efect antioxidant, prevenind formarea de radicali liberi nocivi si incetinind procesele de imbatranire. Lizina este un aminoacid care poate fi gasit in numeroase enzime. Pentru a se inmulti, virusul herpetic are nevoie de arginina pentru sinteza unei anumite enzime.

Deoarece lizina se poate fixa in locul argininei, impiedica inmultirea, respectiv raspandirea virusului herpetic. Echinacea este una dintre cele mai cunoscute plante care stimuleaza sistemul imunitar al organismului. Fortifica sistemul imunitar, mai ales impotriva agentilor patogeni prin stimularea formarii celulelor T. Contine unele din cele mai eficiente substante active pentru combaterea infectiilor virale si bacteriene. Cat's claw este o alta planta cu proprietati benefice pentru sanatate, originara din regiunile tropicale ale Americii de Sud. Are o traditie indelungata in medicina populara, triburile din Peru utilizandu-le de peste 2000 de ani pentru mentinerea starii de sanatate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.