Zona Rasnovului - istorie si cultura

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 7.26

nivel: Facultate

Referat despre Zona Rasnovului - istorie si cultura
Restaurant Cheile Grădiștei. Punctul forte al complexului turistic Cheile Gradistei, restaurantul este renumit pe plan internațional, după difuzarea documentarului Discovery Channel. Prin mijlocul restaurantului curge un râu de munte. Apa lui curgătoare pune în mișcare o mică moară de lână. Restaurantul rustic are o capacitate de 400 de l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Zona Rasnovului - istorie si cultura

Referat despre Zona Rasnovului - istorie si cultura
Restaurant Cheile Grădiștei. Punctul forte al complexului turistic Cheile Gradistei, restaurantul este renumit pe plan internațional, după difuzarea documentarului Discovery Channel. Prin mijlocul restaurantului curge un râu de munte. Apa lui curgătoare pune în mișcare o mică moară de lână. Restaurantul rustic are o capacitate de 400 de locuri. Aici este locul unic unde se pot savura vinuri vechi sau gusta din platourile cu mâncare tradițională românească. Castelul Bran. Situat la 30 km de Brașov, între Munții Bucegi și Piatra Craiului, Castelul Bran este un important monument național și punct de reper al turismului din România, datorită atât frumuseții lui, a peisajului, cât și a legendei contelui Dracula, al cărui spirit bântuie încă aceste locuri străvechi.

Remarcabil monument de arhitectură construit între 1377-1382, pe o stancă de 60 m, îndeplinea funcții militare și funcțiile unui punct de vamă. Deși a suferit numeroase transformări, această fortăreață impunătoare mai păstrează elemente ale stilului gotic original.
Astăzi găzduiește un muzeu de artă feudală (arme și mobilier de epocă, trofee de vânătoare). Prin atmosfera medievală autentică pe care o degajă, este asociat cu celebra legendă a vampirului DRACULA (ce-și are obârșia în Evul Mediu transilvănean). Ca urmare, un număr impresionant de turiști romani, si mai ales străini, vizitează aceste locuri cu dorința de a descoperi adevărul ascuns al acestei faimoase legende.
Biserica Neagră din Brașov.

Biserica Neagră este cel mai impozant monument creat de către sașii ardeleni. Construcția ei a fost începută în stil gotic sub prim-preotul Thomas Sander în anul 1383 pe locul unei biserici din prima jumătate a secolului al XIII-lea. În mare parte terminată, biserica a suferit distrugeri serioase în timpul primei invazii turcești în anul 1421. Până în anul 1477 construcția s-a încheiat și biserica a fost sfințită, hramul ei fiind Sfânta Fecioară.

Strada Sforii Cea mai îngustă stradă din Europa, aproximativ 1,3 m. Reamenajată în 2003 este un punct de atracție inedit din Brașov.

CONTRIBUȚII PERSONALE
Traseul
București 0 km – Sinaia 130 km – Brașov 198 km – Râșnov 215 km

Perioada de desfășurare
Programul se desfășoară pe durata a 7 zile cu 6 nopți de cazare (4 nopți în orașul Râșnov la pensiunea Poiana Râșnoavelor și 2 nopți în stațiunea Cheile Grădiștei la casa Bogdan) cu 3 mese pe zi.
Programul astfel conceput (cu unitățile de cazare alese și tarifele corespunzătoare) se poate desfășura în perioada martie – iunie și septembrie – octombrie.

Mijlocul de transport folosit
Grupul de turiști va fi alcătuit din 16 persoane care vor avea un ghid însoțitor. Transportul acestora va fi asigurat de un microbuz 16+1+șofer. Microbuzul este un Mercedes Sprinter închiriat de la o firmă de specialitate numită Oxford Travel la tariful de 0,45 euro/km tarif care include: TVA, combustibilul și închirierea mașinii cu șofer.

Condiții de participare
Acest program se adresează iubitorilor de natură și istorie, celor care apreciază obiceiurile și tradițiile țării noastre.
Vârsta: 18 – 35 ani
Stare bună de sănătate
Echipament minim necesar pentru drumețiile montane (rucsac, bocanci, busolă)

Prezentarea programului pe zile
ZIUA 1
Întâlnirea cu grupul e va face la gura de metrou Izvor lângă parc.
9:30 Plecare pe traseul București 0 km – Sinaia 130 km – Brașov 198 km – Râșnov 215 km
12:30 Oprire la Sinaia unde se vizitează Castelul Peleș și Mănăstirea Sinaia
16:00 Plecare spre orașul Râșnov
17:30 Sosire la Râșnov și cazare la Pensiunea Poiana Râșnoavelor
19:30 Cină la pensiune

ZIUA 2
9:00 Mic dejun
10:30 Plecare pentru vizitarea Cetății Râșnovului. Se merge pe jos în plimbare de la pensiune până la Cetate, aproximativ 2 km.
14:00 După vizitarea cetății, a relaxării în aer liber și după multitudinea de fotografii făcute turiștii vor lua masa la baza cetății la Restaurantul din Complexul Sportiv Râșnov.
16:00 Plecare spre Poiana Brașov pe drumul ce pleacă chiar de la intrarea in cetate și șerpuiește pădurea pe o distanță de 13 km până în stațiunea Poiana Brașov
Program liber până la ora 18:00
18:00 Plecare spre pensiune
19:30 Sosire, cina

ZIUA 3
9:00 Mic dejun
10:30 Aventură cu ATV-urile pe traseul Râșnov – Cabana Diham – Cabana Poiana Izvoarelor
14:30 Sosire Cabana Poiana Izvoarelor, prânz
15:30 Plecare pa același traseu, retur la pensiune în Râșnov
19: 30 Sosirea la pensiune, cina

ZIUA 4
9:00 Mic dejun
10:30 Plimbare cu caii până la Cheile Râșnoavei
12:30 Sosire la Cheile Râșnoavei
13:30 Prânz (grătar la iarbă verde)
15:30 Tiroliană și Bungee Jumping
18:00 Plecare spre pensiune
20:00 Cina
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.