Zilele insorite ce ne asteapta

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cand ai de trait doar 70 de ani nenorociti pe pamantul acesta frumos e o nebunie sa ti-i faci praf, dorind sa salvezi democratia. Scriam zilele trecute ca desi urasc tirania, cred ca democratia aduce in spate un rau si mai pervers pentru ca e mascat. Daca tirania ataca biserica pe fata, impuscand preotii si daramand locasurile de cult, democratia ataca biserica, dupa cum spunea Alain Besancon, pri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Zilele insorite ce ne asteapta

Cand ai de trait doar 70 de ani nenorociti pe pamantul acesta frumos e o nebunie sa ti-i faci praf, dorind sa salvezi democratia. Scriam zilele trecute ca desi urasc tirania, cred ca democratia aduce in spate un rau si mai pervers pentru ca e mascat. Daca tirania ataca biserica pe fata, impuscand preotii si daramand locasurile de cult, democratia ataca biserica, dupa cum spunea Alain Besancon, prin relativismul generalizat, refuzand sa faca diferentele obligatorii intre barbat si femeie, intre homosexual si heterosexual, intre cetatean si emigrant, intre maestru si discipol, intre sanatosul mintal si cel bolnav cu nervii.

Biserica nu va putea zice niciodata ca exista oameni mantuiti si oameni nemantuiti in conditiile in care democratia nu tolereaza sub nici o forma excluderea sociala. Biserica va deveni un obstacol in calea afirmarii libertatii asa cum o intelege democratia si in scurt timp acest conflict va fi vizibil. Atunci ce vor face crestinii implicati in politica democratica?

Urasc tirania si cred ca si Ernesto Sabato ca si religia e o tiranie, dar de care, in schimb, te poti elibera cand te hotarasti sa crezi sau sa nu crezi in Dumnezeu. ... Am scris aceste randuri saptamana trecuta cand mi-am sarbatorit cei 41 de ani urcat in ciresul cu cirese amare din vie, hotarat sa nu mai fiu chitibusar, sa nu mai pun intrebari retorice si sa folosesc filosofia moderat, minunandu-ma in schimb de tot ceea ce Dumnezeu face drept si stramb, traind zilele ce mi-au mai ramas pentru ca de murit fiecare stie sa moara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.