Zero

1x punct

categorie: Matematica

nota: 9.77

nivel: Gimnaziu

Deci cifra 0 apare la coada insirarii numerelor de o cifra.
Dar 10 este primul numar format din 2 cifre. Ce cauta el in grupa numerelor formate printr-o singura cifra? Cu exceptia lucrarilor cu apartenenta la programarea calculatoarelor nu am vazut nici o data o tabelare normala a numerelor de forma: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Zero

Deci cifra 0 apare la coada insirarii numerelor de o cifra.
Dar 10 este primul numar format din 2 cifre. Ce cauta el in grupa numerelor formate printr-o singura cifra? Cu exceptia lucrarilor cu apartenenta la programarea calculatoarelor nu am vazut nici o data o tabelare normala a numerelor de forma: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 si asa mai departe.

Nici macar in tabla inmultirii nu foloseste aceasta tabelare ci aceea cu 10 la coada.Nu este de loc intamplatoare aceasta insirare a numerelor. Ea se datoreaza unor proprietati speciale a numarului reprezentat de cifra 0.Da! Cifra 0 este un numar, dar un numar cu totul special.Proprietatile speciale sunt evidentiate daca, abstractele numere sunt materializate, de exemplu:

1 copil, 2 copii, 3 copii etc.Avem deci o grupa de copii pe care o cuantificam folosind numere. Dar din grupa pot sa nu faca parte copii. Matematic exprimam prin 0 copii. ATENTIE ! Se foloseste singularul numai in raport cu unitatea (1 copil). Zero (0) este asimilat ca numar diferit de unitate deci implica pluralul ( 0 copii). In vorbirea pragmatica s-ar folosi "nici un copil" fiindca raportam la unitate.

Zero ( cifra 0) a fost definita drept "multimea vida" cu alte cuvinte "nimic"Nul, anulare, folosite uneori pentru a defini diferenta dintre doua numere egale este de fapt sintagma zero exprimata in alta limba europeana.Nimic, este in principiu adimensional deci expresiile de forma 0 copii, 0 Km, 0 case nu sunt corecte. Zero este zero si nu poate diferi daca materializam obiectul.

Cifra 0 atasata unui alt numar schimba ordinul sau de marime. 9 + 1 = 10, 99 + 1 = 100, 999 + 1 = 1000Deci cifra 9 apare evident drept ultima cifra care poate semnifica numeric o cantitate, pe cand 0, ca numar, reprezinta "mai putin de o unitate", deci ar trebuie plasat inaintea cifrei 1.Nu este importanta ordinea de numerotare. Inceperea numaratorii cu 1 este logica deoarece desi numaratoarea este in sine abstracta ea se refera aproape intotdeauna la marimi fizice care, normal, incep cu existenta primului din grup si nicidecum cu absenta sa din multime.

Ori cum cifra 0 poate fi folosita in scrierea numerelor deci face parte din numere. Nu cand este folosita singura.Asadar numarul 10 sau oricare terminat prin 0 (150,1080 etc.) exista, poate fi descompus in factori prim nefiind el insusi prim, cifra 0 luata singura nu este numar deci nu se supune regulii factorilor. Nu este nici macar prim.Problema este clara. Cu "nimic" nu poti incepe nimic, nu poti face nimic, nu te alegi decat cu nimic. Toate acestea se refera si la calitatile numarului 0 deoarece:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Matematica

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.