Zece intrebari pentru sionistii israelieni puse de un cetatean Argentinian

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.90

nivel: Liceu

Nu toti sionistii sunt evrei, si nu toti evreii sunt sionisti. George W. Bush, Dick Cheney, Condoleeza Rice, Donald Rumsfield, Tony Blair, John Negroponte, Bill si Hillary Clinton si John Bolton - pentru a numi doar cativa dintre foarte puternicii sionisti pro-israelieni - in mod evident NU sunt evrei. In acelasi timp, scriitori ca Noam Chomsky, Norman Finkelstein, Juan Gelman, Israel Shamir, grup[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Zece intrebari pentru sionistii israelieni puse de un cetatean Argentinian

Nu toti sionistii sunt evrei, si nu toti evreii sunt sionisti. George W. Bush, Dick Cheney, Condoleeza Rice, Donald Rumsfield, Tony Blair, John Negroponte, Bill si Hillary Clinton si John Bolton - pentru a numi doar cativa dintre foarte puternicii sionisti pro-israelieni - in mod evident NU sunt evrei. In acelasi timp, scriitori ca Noam Chomsky, Norman Finkelstein, Juan Gelman, Israel Shamir, grupul marelui rabin Joel Teitelbaum si editorii ziarului new-yorkez de stanga "Forward" (Inainte) sunt cu totii evrei, insa puternici opozanti ai sionismului.

Intrebarea nr.2: De ce sionistii cauta sa faca rau comunitatilor evreiesti din diaspora?Ca cetatean argentinian, sunt ingrijorat de faptul ca sionistii si israelienii confunda in mod intentionat sionismul cu iudaismul, deoarece aceasta poate duce la reactii negative si injuste din partea unor mari segmente de populatie din intreaga lume care, ignorand aceasta diferentiere esentiala intre sionisti si evrei, ar putea sfarsi prin a-i acuza pe toti evreii de macelul, nedreptatea si genocidul perpetuat de unii dintre militantii sionisti in Israel si in alte parti. In Argentina, suntem ingrijorati asupra efectului nefast pe care aceasta il poate avea asupra pasnicei comunitati evreiesti care traieste in tara noastra.

Sa acuzi orice persoana care critica Israelul si sionismul de "anti-semitism" este ridicol si inseamna terorism intelectual, deoarece in acest fel este amenintata si redusa la tacere orice incercare de a sustine o dezbatere libera si deschisa. Avem nevoia urgenta de a intelege ca felul in care a fost creat Statul Israel acum peste o jumatate de secol, poarta samanta conflictelor violente care se amplifica in Orientul Mijlociu.

Trebuie sa ne bazam opiniile si punctele de vedere pe adevarul istoric si nu pe mit si propaganda. Trebuie sa intelegem care sunt adevaratele obiective ale sionismului international in intreaga lume, cat si in Argentina si regiunea noastra. De fapt, un efect moralizator deosebit l-ar avea in Argentina si in alte tari daca asociatiile si conducatorii comunitatilor evreiesti ar adopta o pozitie publica fara echivoc condamnand atacurile barbare impotriva Palestinei si Libanului.

Intrebarea nr.3: De ce sionistii insista sa acuze de "anti-semitism" pe oricine critica Israelul si sionismul?Sa vorbim de anti-semitism in zilele noastre ar fi absurd si absolut ipocrit. "Semit/a" este o categorie lingvistica astfel denumita si folosita de intelectuali din sec. XIX ca germanul Wilhelm Marr si filosofii francezi Edouard Renan si contele Arthur de Gobineau pentru a diferentia "semitii" de "arieni". Vor sionistii de astazi sa inceapa sa vorbeasca din nou despre "arieni"? Cu greu ne-ar veni sa credem ca o asemenea prostie ar putea fi rostita in mod serios in secolul 21!

Daca sionistii insista sa vorbeasca despre "anti-semitism", atunci va trebui amintit faptul ca si natiunile arabe sunt tot "semite", intrucat si ei sunt descendentii lui Sem, fiul cel mare al biblicului Noe.In mod clar, daca sionistii insista sa declame "flagelul anti-semitismului", atunci trebuie sa inteleaga ca adevaratul "anti-semitism" de astazi este persecutia sangeroasa a palestinienilor, irakienilor si libanezilor (in cea mai mare parte "semiti") aflati in mainile fortelor invadatoare ale Statelor Unite, Marii Britanii si Israelului ai caror conducatori sunt "arieni" in cea mai mare parte: Ehud Olmert, Ariel Sharon, Benjamin Netanyahu, George W.Bush, Tony Blair, Dick Cheney, ca sa-i numim doar pe cativa, sunt de decendenta ariana, intrucat nu exista absolut nici o asemanare intre ei si "semitii" saraci si suferinzi...
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.