Zborul orizontal

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.91

nivel: Facultate

Deci pentru zborul orizontal , conditia de echilibru poate fi enuntata ca fiind portanta egala cu greutatea si tractiunea necesara egala cu cea disponibila. Cu factorul de sarcina devine Ecuatiile cinematice generale (2.6) devin pentru zborul orizontal:Solutia ec. (3.1) da viteza de zbor si unghiul de incidenta , sau coeficientul fortei portante pentru realizarea unui zbor stationar, la[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Zborul orizontal

Deci pentru zborul orizontal , conditia de echilibru poate fi enuntata ca fiind portanta egala cu greutatea si tractiunea necesara egala cu cea disponibila. Cu factorul de sarcina devine Ecuatiile cinematice generale (2.6) devin pentru zborul orizontal:Solutia ec. (3.1) da viteza de zbor si unghiul de incidenta , sau coeficientul fortei portante pentru realizarea unui zbor stationar, la echilibru.

1. Tractiunea necesara pentru zborul orizontal
Tractiunea necesara este chiar rezistenta la inaintare care pentru zborul orizontal are o variatie interesanta cu viteza. Pentru intelegerea acesteia procedam in felul urmator:
Exprimam rezistenta la inaintare:Daca tinem cont ca , putem obtine coeficientul de portanta:

In acest caz, rezistenta la inaintare devine:relatie in care a fost pusa in evidenta influenta vitezei asupra celor doi termeni, rezistenta la incidenta nula si rezistenta indusa, cei doi termeni fiind reprezentati in fig. 3.2Din relatiile anterioare am stabilit ca plecand de la ecuatiile de echilibru exista o tractiune, respectiv o putere necesara compensarii rezistentei aerodinamice a aparatului pentru un anumit regim de zbor caracterizat printr-o anumita viteza si inaltime.

Pe de alta motorul avionului, in functie de tipul acestuia, asigura o tractiune, respectiv o putere disponibila, care la randul ei variaza in functie de regimul de zbor al avionului (viteza, inaltime). Din fig. 3.4 si 3.5 se observa ca pentru o anumita inaltime, cele doua curbe se intersecteaza in doua puncte, corespunzator la doua viteze de zbor, viteza minima si viteza maxima, valoarea vitezei de tractiune minima sau de putere minima fiind un punct intermediar. +
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.