Yumeiho

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Primul punct al fiecarei linii se afla imediat sub osul occipital ultimul fiind, cu aproximatie, in dreptul vertebrei C-7.
Dupa caz, se poate aplica acelasi procedeu la nivelul ligamentelor dintre apofizele spinoase (ligamentum nuchae). Incepand de la C-2 pana la C-7, 5 puncte de 2 ori.

4. MANIPULAREA VERTEBRELOR CERVICALE (procedee pregatitoare)
Dat fiind gradul de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Yumeiho

Primul punct al fiecarei linii se afla imediat sub osul occipital ultimul fiind, cu aproximatie, in dreptul vertebrei C-7.
Dupa caz, se poate aplica acelasi procedeu la nivelul ligamentelor dintre apofizele spinoase (ligamentum nuchae). Incepand de la C-2 pana la C-7, 5 puncte de 2 ori.

4. MANIPULAREA VERTEBRELOR CERVICALE (procedee pregatitoare)
Dat fiind gradul de complexitate al acestor procedee ele vor fi descrise de instructor.
5. MANIPULAREA ARTICULATIILOR INTERVERTEBRALE TORACALE SUPERIOARE
Pacientul isi aseaza palmele pe ceafa cu degetele impletite. Practicantul isi va introduce mainile pe sub axilele pacientului si va cuprinde antebratele acestuia cat mai aproape de articulatiile mainilor.

Apoi va executa o miscare de tragere spre sine concomitent cu una de ridicare, in timpul efecuarii acestora practicantul trebuie sa-si indrepte talia si cu pieptul sa impinga spatele pacientului. Se repeta de 2 ori, miscarea finala va fi efectuata ferm, si mai ales viguros, se va considera bine executata numai cand se vor auzi, simultan, circa cinci sunete (clacmente) anuntand desprinderea articulatiilor intervertebrale dorsale!.Atentie, a nu se traumatiza cu antebratul partea interna a bratului pacientului.

6. INTINDEREA COLOANEI VERTEBRALE LOMBARE SUPERIOARE SI INDREPTAREA ZONEI TORACALE INFERIOARE (cu genunchii)
Pacientul trebuie sa se aseze pe calcaie, iar practicantul sa stea ghemuit in spatele lui, cu genunchii apropiati, 737p155h asezati simetric fata de coloana vertebrala a pacientului, sa intinda bratele pe sub axilele pacientului acrosand usor umerii acestuia cu mainile si sa traga spre el.

Apoi practicantul isi aseaza fruntea pe marginea inferioara a osului occipital al pacientului. Se extinde la maxim spatele pacientului, fixand ferm genunchii deasupra crestelor iliace, si tragand de umeri. In tot acest timp practicantul trebuie sa apese mereu fruntea sa de ceafa pacientului, tensionand astfel la maximum posibil c. v. acestuia, iar acesta trebuie sa-si relaxeze corpul cu bratele lasate pe langa corp.

Cand se realizeaza tensionarea la maximum a spatelui pacientului se executa o tragere scurta si ferma (energica) a umerilor acestuia, in plan orizontal.Se executa in 3 - 5 puncte incepand de la creasta iliaca pana in dreptul unghiului inferior al omoplatilor. Sunetele produse de manipulare anunta succesul acesteia. Tehnica se va efectua relaxat, urmarind respiratia pacientului, si aplicarea ei (recomandat) pe timpul expiratiei.

7. MANIPULAREA ARTICULATIILOR VERTEBRELOR LOMBARE INFERIOARE
Practicantul va pune genunchiul sau drept pe femurul drept al pacientului, cu partea interna a genunchiului stag ii va fixa osul coxal stang, apoi va intinde mana sa stanga pe sub axila stanga; punind mana dreapta a pacientului pe umarul stang si prinzandu-l de art. mainii. Apoi va impinge umarul drept al acestuia spre inainte cu mana dreapta si cu mana stanga va trage pentru a roti corpul pacientului spre stanga.

Daca se intampina o rezistenta semnificativa, atunci practicantul va mari forta uzand de propria greutate. Se va urmari mentinerea verticalitatii trunchiului pe tot parcursul miscarii. De asemenea se va fixa ferm intre coapse bazinul pacientului. In momentul maririi fortei se pot auzi cracmente in regiunea coloanei vertebrale, acestea arata reusita procedeului. Se repeta de 2 ori spre fiecare parte (stg. - dr.).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.