World Wide Web

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Programele server web sunt disponibile pentru o gama variata de calculatoare. In mod surprinzator, calculatoarele server nu trebuie sa fie foarte puternice, deoarece programele server sunt simple si nu necesita foarte multe resurse. De o mai mare importanta este sistemul de operare, care trebuie sa fie unul multifir, multitasking, astfel incat serverul sa poata raspunde mai multor cereri concomite[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: World Wide Web

Programele server web sunt disponibile pentru o gama variata de calculatoare. In mod surprinzator, calculatoarele server nu trebuie sa fie foarte puternice, deoarece programele server sunt simple si nu necesita foarte multe resurse. De o mai mare importanta este sistemul de operare, care trebuie sa fie unul multifir, multitasking, astfel incat serverul sa poata raspunde mai multor cereri concomitent. De asemenea, o mare importanta o au dispozitivele de stocare, site-urile web fiind cunoscute pentru dezvoltarea lor rapida.
2. Servere web si HTTP

Programul navigator client apeleaza serverul printr-o cerere alcatuita din mai multe parti: protocolul, adresa, calea si numele fisierului solicitat. Din portiunea destinata protocolului, navigatorul determina modalitatea in care va interactiona cu serverul ce in adreseaza si cum va afisa datele ce vor fi primite de la server. Apoi, va "apela" adresa continuta in URL si va astepta raspunsul de la server.

Dupa ce serverul primeste cererea va verifica URL-ul pentru a determina protocolul conexiunii. Determina de asemenea calea si numele fisierului cerut, le gaseste pe harddisk si trimite datele la programul client folosind protocolul determinat anterior.
Este apoi randul navigatorului sa actioneze, el colectand informatiile de la server, interpretandu-le si afisandu-le intr-o maniera adecvata.
3. Ce este HTML?

Un predecesor major al web-ului este Gopher. Acesta a definit o modalitate de afisare a informatiilor sub forma de text ASCII. Gopher permitea o oarecare formatare a textului cu ajutorul caracterelor tab, spatiu si sfarsit de linie. Probabil, daca aceasta modalitate de prezentare a informatiilor s-ar fi mentinut, web-ul nu ar fi atins cota de popularitate de care se bucura astazi. Aspectul unui document nu era unul tocmai placut, si aici au intervenit limbajele de marcare, cum ar fi HTML (HyperText Markup Language).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.