World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 8.33

nivel: Facultate

World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii
Acum aceasta se schimbă așa cum profesorii creează noi metode și căi de înaintare pe Web a tehnologiilor de bază. O invitație, ecranul grafic, materiale de studiu interactive multimedia, baze de date simplificate de acces și căutare, creșterea majoră de noi resurse mondiale, standarde tehnice deschise care permit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii

World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii
Acum aceasta se schimbă așa cum profesorii creează noi metode și căi de înaintare pe Web a tehnologiilor de bază. O invitație, ecranul grafic, materiale de studiu interactive multimedia, baze de date simplificate de acces și căutare, creșterea majoră de noi resurse mondiale, standarde tehnice deschise care permite oricărui terminal a computerelor moderne să acceseze Web-ul sunt unele avantaje pe care instituțiile le văd în Web ce face studierea mai accesibilă. Aici sunt câteva exemple despre cum Web-ul este utilizat acum pentru a asigura accesul majorat la educație (studii).

World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii
Accesul la Studii Superioare
Universitatea Deschisă (Open University) din Britania este un prim exemplu despre utilizarea în sistemul de învățământ a Web-ului pentru a facilita accesul la studii la distanță. De regulă, instituția cere ca studenții să petreacă ceva timp în campus (orășel studențesc), cu toate acestea sunt studenți care nu pot îndeplini această cerință.

World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii
În vara 1994, au experimentat oferind un curs electronic de psihologie avansată pentru asemenea studenți, folosind Web-ul și alte accesorii Internet. Studenții raportau despre posibilitatea de a putea continua studiile sale fără părăsi obligațiunile sale familiale, profesorii găsesc experiența obositoare, dar înviorătoare, pe când asistentul de evaluare scrie că nivelul de contact și interacțiunea dintre studenți și instructori sunt similare cu cele din cursurile de vară.

World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii
În anul curent Open University a oferit 2 cursuri de știință a computerelor pentru studenții din toată lumea prin intermediul Web-ului. Ei intenționează să-și mărească lista de oferte și chiar să aibă o formă de Web on-line (directă), în care studenții ar putea sugera intenții și cursurile care doresc să fie oferite prin Internet.
City University în Bellevue Washington o altă instituție care are cursuri pentru studiu la distanță operează cu scopul de a face studiile accesibile pentru toți care le doresc fără întreruperi de la obligațiunile de acasă sau servicii. De curând ei au stabilit EDROADS (Resurse de studii și Sistemul diplomei Academice Online), luând avantajul Internetului bazat pe Tehnologii oferind programele sale.

În prezent ei furnizează on-line programul de diplomă MBA și a BS în Științe de Computer. Prin Web-ul mondial universitar, studenții din toată lumea se înscriu la universitate, la cursuri și completează cursurile electronice. Ei deasemenea trimit întrebări și sarcini instructorilor in saitul Web și participă la forumuri în direct la nivel de curs.
Două exemple de instituții tradiționale ce folosesc Web-ul la bază cursurile sale la distanță sunt: Birkbeck College de la Universitatea din London, Anglia și Universitatea Massachusetts Dartmouth. În 1995, Departamentul de Cristalografie din Birkbeck a început să ofere un curs de 15 săptămâni numit „Principiile Structurii Proteinei” total oferit pe Internet.

În mijlocul cursului unde Web-ul se baza pe interactivitate, modulele grafice de studiu erau create de 30 experți din toată lumea. Activitățile Web erau sprijinite de discuții on-line cu alți studenți sau consultanți ai cursului. Aproape 250 studenți din toată lumea au participat incluzând Brazilia, China, Slovenia, Croația atât cât și țările Vestice. Studenții și consultanții de curs erau împărțiți în grupe a câte 15-20.

Una dintre activitățile grupului era de a pregăti și publica pe saitul Web a cursului, un raport de cercetare despre proteina repartizată. Evaluările cursului erau destul de înalte.Un participant, un student doctorat și-a expus punctul de vedere pe saitul universității. Printre avantajele principale enumerate a fost că el putea studia atunci când îi convinea, accesul la curs e simplu, doar prin clikul mousului (șoricelului) și menținerea contactelor cu un număr mare de savanți ușor și neoficial.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.