Wolfgang Amadeus Mozart

5x puncte

categorie: Muzica

nota: 9.97

nivel: Facultate

De-a lungul aniilor el a fost caracterizat ca un om aspru, cu inima de piatra, care a incercat cu orice pret sa se foloseasca de talentul fiului sau, dar din scrissorile lui Wolfgang reiese ca era un tata cu inima calda, grijuliu. Cariera precoce nu a creat nici o problema fiului sau. Se presupune ca Wolfgang era incapatanat si mandru, insa din scrisorile lui reiese imaginea unui tanar cult si a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Wolfgang Amadeus Mozart

De-a lungul aniilor el a fost caracterizat ca un om aspru, cu inima de piatra, care a incercat cu orice pret sa se foloseasca de talentul fiului sau, dar din scrissorile lui Wolfgang reiese ca era un tata cu inima calda, grijuliu. Cariera precoce nu a creat nici o problema fiului sau. Se presupune ca Wolfgang era incapatanat si mandru, insa din scrisorile lui reiese imaginea unui tanar cult si atent.
Succesul precoce

Cariera copiluilui minune Mozart a inceput intr-adevar devreme, la sapte ani, cand tatal sau l-a dus intr-un turneu European. Astefel i sa oferit sa asculte multe genuri de muzica si sa intalneasca cu multe personalitati importante ca Joahann Cristian Bach (fiul marelui Joahann Sebastian). Concertele foarte tanarului Mozart nu au mai avut o asa mare priza la publicul cautator de senzatii, de aceea ultimul sau turneu, in 1776, la Paris nu i-a mai adus scuccesul asteptat. In afara de acestea intre musician si principalul sau sustinator, arhiepiscopul din din Salzburg s-a ivit un conflict.

Mozart ar fi dorit sa primesca un post care sa-i permita continuarea carieriei de musician dar nu ii sa oferit nimic atragator. Cand a murit mama lui, ce-a care-l insotea in turnee, cariera de copil minune a lui Mozart a luat sfarsit, dar s-a nascut un compositor matur. Contrar altor mari comozitori, Mozart nu a revolutionat formele musicale. A absorbit insa esenta muzicii erei sale, si asa a creat un stil aparte, de-o fgrumusete neintrecuta.

La Nunta lui Figaro (opera comica - 1786) se oglindeste stilul vioi si brilliant a lui Mozart. Premiara a fost un succes uras in scurta,vreme compozitorul aprimit de la Praga o comanda pentru a compune o noua opera. De data aceasta a pus pe note povestea lui Don Giovanni (1787) chiar daca piessa contine o multime de parti comice, scenele serioase dovedesc o forta dramatica cum nu a mai existat anterior.

In 1790 a terminat o noua mare opera Cosi fan tutte (cuvant cu cuvant : Toate fac asa), o poveste cinica, aproape de necrezut despre nestatornicia feminina. Opera aceasta a fost urmata de opera comica Flautul fermecat (1791) un Singspiel (opera germana), care prezinta lupta dintre bine si rau ilustrata intr-un mod simplist parka pentru omul obisnuit.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.