Winston Churchill - discurs la Fulton

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.71

nivel: Liceu

Turcia si Persia si Iranul sunt amandoua profund alarmate si nemultumite de pretentiile care le vizeaza si de presiunile exercitate de catre guvernul de la Moscova. Rusii au facut o incercare, la Berlin, de a realiza un partid cvasi-comunist in zona lor de ocupatie, prin acordarea de favoruri speciale gruparilor germane de extrema stanga. In luna iunie a anului trecut, armatele americana si britan[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Winston Churchill - discurs la Fulton

Turcia si Persia si Iranul sunt amandoua profund alarmate si nemultumite de pretentiile care le vizeaza si de presiunile exercitate de catre guvernul de la Moscova. Rusii au facut o incercare, la Berlin, de a realiza un partid cvasi-comunist in zona lor de ocupatie, prin acordarea de favoruri speciale gruparilor germane de extrema stanga. In luna iunie a anului trecut, armatele americana si britanica s-au retras, in conformitate cu intelegerile anterioare, din zonele pe care le cucerisera, in unele locuri cu 150 de mile de-a lungul unui front de aproape 400 de mile , pentru a permite aliatilor nostri rusi sa ocupe acest vast teritoriu pe care democratiile occidentale il cucerisera.

Daca acum guvernul sovietic incearca, printr-o actiune separata, sa construiasca o Germanie procomunista in aceasta zona, aceasta va cauza noi dificultati serioase in zonele americana si britanica si va Germaniei invinse posibilitatea de a se oferi la licitatie sovieticilor sau democratiilor occidentale. Oricare ar fi concluziile ce pot fi trase din aceste fapte - si faptele exista -, aceasta cu siguranta nu este Europa Eliberata pe care noi am luptat s-o realizam si nici nu este una care sa contina elementele esentiale ale pacii permanente.

Securitatea mondiala presupune o noua unitate in Europa, de la care nici o natiune nu trebuie definitiv exclusa. Animozitatilor dintre puternicile rase originare ale Europei li s-a datorat izbucnirea celor doua razboaie mondiale la care am fost martori, s-au care s-au desfasurat in ultima peruioada. De doua ori in timpul vietilor noastre am vazut Statele Unite, impotriva dorintelor si traditiilor lor, impotriva argumentelor a caror temeinicie este imposibil de contestat, intrand in razboi, la timp, atrase de forte irezistibile, pentru a asigura victoria cauzei juste, dar numai dupa ce ingrozitorul macel si devastarea se produsesera.

De doua ori Statele Unite au trebuit sa trimita cateva milioane din tinerii sai peste Atlantic pentru a castiga razboiul; insa in zilele noastre razboiul poate lovi orice natiune, oriunde s-ar gasi ea, intre Apus si Rasarit. Cu certitudine, noi trebuie sa lucram pentru a constientiza necesitatea unei mari pacificari a Europei, in cadrul structurii Natiunilor Unite si in conformitate cu Carta sa. Aceasta pacificare este, cred eu, unul scopurile permanente de cea mai mare importanta ale activitatii politice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.