William Hogarth

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.87

nivel: Facultate

Reuseste sa vanda in conditii avantajoase gravuri executate dupa ciclurile de tablouri intitulate "Cariera unui destrabalat" (1733) si "Casatoria la moda" (1745). La inceputul secolului al XVIII-lea, in Anglia nu exista notiunea de aparare a dreptului de autor. Hogarth prezinta un proiect de lege - numita mai tarziu "legea lui Hogarth" - menita sa-i protejeze pe gravori, care va primi aprobarea re[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: William Hogarth

Reuseste sa vanda in conditii avantajoase gravuri executate dupa ciclurile de tablouri intitulate "Cariera unui destrabalat" (1733) si "Casatoria la moda" (1745). La inceputul secolului al XVIII-lea, in Anglia nu exista notiunea de aparare a dreptului de autor. Hogarth prezinta un proiect de lege - numita mai tarziu "legea lui Hogarth" - menita sa-i protejeze pe gravori, care va primi aprobarea regelui George II pe 15 mai 1736.

n anul 1743, Hogarth pleaca la Paris. Aici descopera ca pictura franceza este cu mult mai avansata decat cea engleza, manifestandu-si admiratia pentru creatiile lui Francois Boucher (1703-1770). Hogarth se consacra redactarii unui tratat despre pictura, "The Analysis of Beauty" ("Analiza Frumosului"), ncare apare la Londra in anul 1753 si este tradusa curand in germana si italiana. In anul 1757, Academia Imperiala de la Augsburg (Imperiul Austriac) il primeste membru de onoare.

Tot in aceeasi perioada este recunoscut oficial si in Anglia, Hogarth primeste functia de prim-pictor al curtii regale, "supraintendent al tuturor operelor aflate in proprietatea Majestatii Sale".
Desi inaintat in varsta, continua sa creieze. In anul 1760, picteaza "Alegerile", un ciclu de patru tablouri satirice. In 1763 sufera un atac de apoplexie, dupa care nu se mai reface complet. Pe 25 octombrie 1764, desi foarte bolnav, mai gaseste puterea sa raspunda la o scrisoare pe care o primise din America de la Benjamin Franklin.

Moare doua ore mai tarziu. Inscriptia de pe piatra mormantului din Chiswick a fost scrisa de prietenul sau, renumitul actor David Garrick.
Opera La baza creatiei lui Hogarth se afla experienta personala, iar problemele sociale si politice ii ofera un bogat material pentru scenela sale satirice. In cadrul lor, temperamentul lui Hogarth isi gaseste expresia pe deplin. Umorul si ironia muscatoare reprezinta armele preferate ale artistului, care prezinta imaginea societatii contemporane lui.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.