Wehrmacht

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.90

nivel: Liceu

Imagine 2 - Wehrmacht --- Unul din steagurile de lupta ale Wehrmacht-ului. Se remarca prezenta a doua Cruci de Fier stilizate, simbolul Wehrmacht, una stanga sus si alta dreapta jos.
Acordul si conventiile incheiate prevedeau ca Germania urma sa ajute Uniunea Sovietica economic in diferite aspecte concrete ale industrializarii si militar cu pregatirea ofiterilor sovietici in Germania. Speci[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Wehrmacht

Imagine 2 - Wehrmacht --- Unul din steagurile de lupta ale Wehrmacht-ului. Se remarca prezenta a doua Cruci de Fier stilizate, simbolul Wehrmacht, una stanga sus si alta dreapta jos.
Acordul si conventiile incheiate prevedeau ca Germania urma sa ajute Uniunea Sovietica economic in diferite aspecte concrete ale industrializarii si militar cu pregatirea ofiterilor sovietici in Germania. Specialistii germani in tancuri urmau sa fie pregatiti in Rusia, iar cercetarea, experimentarea si fabricarea de arme chimice urmau sa fi realizate de asemenea in Rusia Sovietica.

Pot fi mentionate centrele de la Lipetsk, unde 300 de aviatori germani au fost pregatiti alaturi de aviatori sovietici, Kazan, unde s-au desfasurat antrenamente pentru utilizarea tancurilor si Saratov, unde s-au realizat cercetari si produceri de gaze de lupta.
Dupa decesul presedintelui Republicii de la Weimar, Paul von Hindenburg, in 2 august 1934, absolut toti ofiterii si soldatii fortelor armate germane trebuiau sa jure personal lui Adolf Hitler un juramant personal de loialitate.

In 1935, Germania calca public, cu nonsalanta, toate restrictiile militare impuse de Tratatul de la Versaille, culminand cu reintroducerea servicului militar obligatoriu la 16 martie 1935. In timp ce Tratatul stipula ca numarul total de soldatii si ofiterii sa fie maximum 100.000 de oameni, de fapt Hitler pregatea de razboi cel putin 100.000 de oameni anual. Legea serviciului militar obligatoriu din 1935 introducea si numele de Wehrmacht ca nume al fortelor armate germane. Din aceasta perspectiva, ziua de 16 martie 1935 poate fi considerata ca ziua de "nastere" a fortelor armate ale Germaniei Naziste, Wehrmacht.

In acelasi timp, aceasta lege, impreuna cu "bata" necesara, Wehrmacht, pot fi privite ca realizari concrete ale nazismului pe calea militarista, revansarda si suprematista pe care Adolf Hitler o anuntase public cu sfruntare inca din 1923, desi imensa majoritate a celor de atunci l-au luat in deradere, l-au dispretuit sau ignorat. Juramantul personal de credinta fata de Hitler, o "inventie" personala a acestuia, este cheia de bolta a supunerii neconditionate a Wehrmacht-ului, dar si a poporului german in ansamblu, fata de Fuhrer, inceputul tuturor catastrofelor ce au urmat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.