Web marketingul - formula de succes a marketingului direct in era Internetului

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Marketingul prin Web este procesul prin care se promoveaza bunuri si servicii online, clientilor traditionali si celor noi, prin intermediul instrumentelor bazate pe Internet. Marketingul prin Web poate include vanzarea, publicitatea, managementul marcii, cercetarea de piata si serviciul clienti.O firma poate utiliza solutiile de marketing prin Web pentru a-si sustine activitatile de marketing cur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Web marketingul - formula de succes a marketingului direct in era Internetului

Marketingul prin Web este procesul prin care se promoveaza bunuri si servicii online, clientilor traditionali si celor noi, prin intermediul instrumentelor bazate pe Internet. Marketingul prin Web poate include vanzarea, publicitatea, managementul marcii, cercetarea de piata si serviciul clienti.O firma poate utiliza solutiile de marketing prin Web pentru a-si sustine activitatile de marketing curente. Instrumentele de marketing bazate pe Internet - incluzand managementul listelor si al e-mail-urilor, publicitatea online, buletine de informare electronice, programe de fidelitate, recomandari, afiliate si un web site cu design deosebit - le permit sa comunice mai interactiv decat prin metodele traditionale de promovare directa.

Aceste instrumente le ajuta sa stranga informatii despre clienti si, pe baza acestor cunostinte, sa le furnizeze informatii actuale si personalizate despre ofertele sale.Web marketingul este un domeniu vast, care ascunde trei subdomenii principale: newslettere periodice, emailuri promotionale (one-time) si bannere online. Ultimele doua subdomenii reprezinta alternative la publicitatea clasica, functionand dupa aceleasi mecanisme: transmiterea unui mesaj catre o masa de necunoscuti.

Principalul dezavantaj al acestora este ca in majoritatea cazurilor sunt percepute ca spam-uri, deoarece listele de prospecti carora li se adreseaza nu sunt de tip opt-in (nu exista un acord prealabil a destinatarilor acestor e-mail-uri sau newslettere concretizat in subscrierea la site-urile care le emit). Newsletterele periodice au o alta abordare, asigurand un contact permanent intre o companie si "cunoscutii" acesteia, in speta clientii care au subscris pe website, iar obiectivul este de a creste valoarea de viata a clientilor si de a converti mai multi prospecti in clienti. O astfel de abordare a relatiilor existente aduce in timp o crestere sistematica a vanzarilor pe web-site-uri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.