Web marketing

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Probabil va intrebati ce sunt de fapt acesti provideri. Sunt companii care ofera contra unei taxe, sau gratuit, acces la Internet. Exista mai multe tipuri de conturi, dintre care putem enumera: SLIP (Serial Line Internet Protocol) si PPP (Point to Point Protocol) pentru conexiunile de tip dial-up (prin linie telefonica), ISDN (Integrated Services Digital Network) care functioneaza prin linii telef[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Web marketing

Probabil va intrebati ce sunt de fapt acesti provideri. Sunt companii care ofera contra unei taxe, sau gratuit, acces la Internet. Exista mai multe tipuri de conturi, dintre care putem enumera: SLIP (Serial Line Internet Protocol) si PPP (Point to Point Protocol) pentru conexiunile de tip dial-up (prin linie telefonica), ISDN (Integrated Services Digital Network) care functioneaza prin linii telefonice digitale si permit viteze de pana la 128 de Kb/secunda, ADSL (Asynchronous Digital Subscriber Line - 6Mb/secunda), prin cablu TV, prin fibre optice, ATM sau sateliti (mai greu accesibili in Romania).

Adresa de Web este numele sau insiruirea de nume, unde puteti gasi un sit pe Web cu sau fara ajutorul unui motor de cautare. In general, fiecare computer conectat permanent la Internet are o adresa unica, asociate unei adrese IP, pentru a putea fi distins de alte computere conectate la retea. O adresa IP are forma 192.174.211.5. Fiind numerica, nu are semnificatie deosebita pentru majoritatea utilizatorilor. De aceea s-a trecut la asocierea acestor adrese cu numele de domenii. Aceste asocieri se catalogheaza si se pastreaza in DNS (Domain Name Servere). Exista, si se pastreaza istoric, anumite adrese IP pentru retele interne sau pentru testare.

In urma obtinerii accesului nelimitat la Internet, unui calculator i se aloca o adresa IP. Daca beneficiati de o conexiune de tip SLIP veti primi o adresa fixa, iar in cazul in care conexiunea este de tip PPP gazda contului dumneavoastra va aloca o noua adresa la fiecare noua conectare. In cea de a doua situatie, dupa ce v-ati conectat prima oara, nu va mai trebui sa folositi aceste numere deoarece a fost creata o inregistrare DNS (Domain Name System) care asociaza adresa numerica, cu un nume. Astfel Internetul foloseste sistemul DNS, care utilizeaza nume, in paralel cu sistemul adreselor numerice IP.

Acest sistem DNS poate parea greoi creand confuzii in mintea utilizatorilor profani, dar odata ce a fost inteles, este extrem de usor de utilizat si logic. Cu ajutorul sistemului DNS puteti afla date importante despre site-ul la care va conectati. De exemplu conectandu-va la adresa spiruharet@romaniademaine.edu.ro, automat stiti ca v-ati conectat la un site educational din Romania al carui nume este Spiru Haret si este gazduit de serverul Fundatiei Romania de Maine.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.