Web marketing

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

La nivel mondial exista corporatii care sunt responsabile de infrastructura Internetului, conform unor conventii internationale. O astfel de corporatie este InterNIC (Internet Network Information Center) care se ocupa cu inregistrarea de domenii, respectiv de intretinerea Internetului, actionand ca o casa de clearing pentru standarde tehnice. Un alt exemplu este World Wide Web Consortium care se o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Web marketing

La nivel mondial exista corporatii care sunt responsabile de infrastructura Internetului, conform unor conventii internationale. O astfel de corporatie este InterNIC (Internet Network Information Center) care se ocupa cu inregistrarea de domenii, respectiv de intretinerea Internetului, actionand ca o casa de clearing pentru standarde tehnice. Un alt exemplu este World Wide Web Consortium care se ocupa de limbajul de programare al Internetului.

Desi promoveaza libertatea cuvantului, nu trebuie sa va formati idea gresita conform careia Internetul este haotic sau anarhic. Cine incalca legile tarii respective, raspunde. In plus, s-a raspandit netiquete, un set de reguli de comportament, adoptate tacit de comunitatea utilizatorilor. Cine nu le respecta, risca sa nu mai poata folosi Internetul.Un aspect important al Internetului este World Wide Web-ul, traducerea in limba romana fiind aceea de 'retea mondiala'. De multe ori este confundat cu Internetul in sine, datorita imensei raspandiri pe care o are astazi.

El a luat nastere in octombrie 1990 in SUA sub forma unui proiect; o luna mai tarziu era deja pus in functiune primul server Web. Adresa primei pagini Web este: http://nxoc01 .cern.ch/hypertext/WWW/ TheProject.html. World Wide Web-ul usureaza accesul la informatie si navigarea pe retelele lumii. Internetul poate fi accesat prin mai multe canale dar nu toate permit accesul nelimitat. World Wide Web-ul, IRC, FTP si Telnet-ul sunt principalele arii ale Internetului care necesita acces complet la Internet.

Pentru a obtine acces la Internet pot fi utilizate serviciile online cum ar fi CompuServe sau America Online sau prin intermediul unui cont de Internet ce poate fi obtinut de la unul dintre sutele de ISP (Internet Service Providers). Probabil va intrebati ce sunt de fapt acesti provideri. Sunt companii care ofera contra unei taxe, sau gratuit, acces la Internet. Exista mai multe tipuri de conturi, dintre care putem enumera: SLIP (Serial Line Internet Protocol) si PPP (Point to Point Protocol) pentru conexiunile de tip dial-up (prin linie telefonica).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.