Web design

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.60

nivel: Facultate

Tag-ul html este raspunzator pentru frame-uri. Deter-minanti sunt parametrii rows si cols: rows imparte fereastra orizontal pe randuri, iar cols vertical pe coloane. Acestea vor mai obtine pe parcurs alte cateva valori. De numarul de indicatii despartite prin vir-gula depinde numarul de coloane sau de randuri. Indicatia imparte fereastra browserului in trei coloane de dimensiuni egale. Cu veti i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Web design

Tag-ul html este raspunzator pentru frame-uri. Deter-minanti sunt parametrii rows si cols: rows imparte fereastra orizontal pe randuri, iar cols vertical pe coloane. Acestea vor mai obtine pe parcurs alte cateva valori. De numarul de indicatii despartite prin vir-gula depinde numarul de coloane sau de randuri. Indicatia imparte fereastra browserului in trei coloane de dimensiuni egale. Cu veti imparti fereastra in doua randuri. Primul rand ocupa o zecime din inaltimea ferestrei, iar cea de a doua 90 de pro-cente. In locul procentajului puteti indica -dimensiunile si cu valori in pixeli. O po-zitie deosebita ocupa caracterul *, anume acesta semnifica: ocupa restul ferestrei.

3.Drumul spre primul frameset
Cu ajutorul unei valori in pixeli, puteti stabili in partea dreapta o coloana fixa pentru bara de navigare, iar celei de a doua coloane ii atribuiti restul spatiului ferestrei.Pentru un prim test introduceti listing-ul 1 si salvati-l sub numele de frame.html. Aceste valori atribuie primei coloane 160 de pixeli, iar restul ramane pentru coloa-na a doua. Pentru incarcarea datelor in frame-uri raspunde .

Important: atribuiti fiecarui frame un nume (name=...), deoarece astfel veti simplifica organizarea ulterioara. In ca-drul primului test veti observa si avanta-jul indicarii valorilor in pixeli, atunci cand doriti sa mariti sau sa micsorati fereastra browserului: in timp ce cadrul din dreapta se modifica odata cu dimen-siunea ferestrei browserului, cel din stan-ga ramane mereu la fel.
4.Incastrarea frameset-urilor
Pentru a subimparti fereastra browse-rului atat orizontal cat si vertical, trebuie sa incastrati doua frame-uri unul intr-altul. Schita, pe care ati realizat-o initial, va fi acum de folos.

Pentru ca aici puteti esti-ma cat spatiu necesita fiecare cadru. In exemplul de fata, coloana din stanga va avea o latime de 160 de pixeli, iar bara de navigare din partea de sus a ferestrei va avea o inaltime de 70 de pixeli. Salvati listing-u1 2 sub numele de frame l.html si verificati layout-ul cu browserul. In cazul in care doriti ca bara de navigare sa ocupe toata latimea ferestrei, incastrati frame-urile invers si realizati initial impartirea orizontala si doar apoi cea verticala. Sal-vati aceasta definitie de frameset sub nu-mele de frame2.html. Observati diferen-tele pentru reprezentare fata de frame l. html - impartirea arata acum cu totul altfel.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.