Vrajitorul din Oz de Lyman Frank Baum

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.38

nivel: Liceu

Atunci cand cei trei prieteni pe care Dorothy ia intalnit pe taramul Oz au auzit de puterile pe care le are acest vrajitor s-au gandit ca ii poate ajuta si pe ei in prin indeplinirea dorintelor pe care ei le aveau.

Calatoria in care ei au pornit si anume aceea de al gasi pe vrajitorul din Oz se dovedeste a nu fi una foarte usoara, dar datorita puterilor pe care le aveau fiecare, i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vrajitorul din Oz de Lyman Frank Baum

Atunci cand cei trei prieteni pe care Dorothy ia intalnit pe taramul Oz au auzit de puterile pe care le are acest vrajitor s-au gandit ca ii poate ajuta si pe ei in prin indeplinirea dorintelor pe care ei le aveau.

Calatoria in care ei au pornit si anume aceea de al gasi pe vrajitorul din Oz se dovedeste a nu fi una foarte usoara, dar datorita puterilor pe care le aveau fiecare, impreuna incearca sa scape de pericolele pe care le intalnesc in drumul lor.

De fiecare reusesc sa scape de pericolele care li se ivesc in cale si asta datorita calitatilor pe care le aveau. Dupa un drum lung si extenuant ajung la Marele Vrajitor din Oz, dar acestia afla ca acesta nu este deacord sa le rezolve problemele asa de usor si le spune ca pentru a le indepli dorintele ei trebuie sa treaca prin cateva incercari.

Vrajitorul le spune obstacolele prin care trebuie sa treaca si asa ajung ei sa o omoare pe Vrajitoare cea Rea din Apus, descopera povestea Maimutelor Inaripate, iar dupa ce au trecut toate incercari se intorc in orasul Smaragdelor unde descopera ca vrajitorul din Oz este de fapt un sarlatan din Omaha. Acesta intr-un final incearca sa-i ajute pe acestea reusind sa-i urce intr-un balon dar Dorothy este singura a carui problema si dorinta nu i se indeplinise.

Peripetiile nu se termina aici si acestia trebuie sa dea piept altor primejdii care li se ivesc in cale in anume sa ii invinga pe Copacii luptatori, sa treaca prin Tara de Portelan, sa se lupte si sa scape de atacurile Capetelor-Ciocan si impreuna cu ajutorul Maimutelor zburatoare reusesc sa ajunga in Tara quadlingilor.

Intr-un final se indeplineste si dorinta lui Dorothy, aceea de a aajunge acasa impreuna cu iubitul ei catel Toto si toate acestea datorita Vrajitoarei Bune de la Miazazi, pe numele ei Glindei.

Aceasta carte a fost cea mai iubita carte scrisa de catre L. Frank Baum, datorita fabuloaselor personaje care sunt intalnite in acesta poveste. L. Frank Baum recunoaste influenta pe care au avuto povestile „Fratii Grim ” si „Hans Christian Andersen” asupra povesti sale „Vrajitorul din Oz”


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.