Vopsirea prin pulverizare

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.25

nivel: Liceu

Vopsirea prin pulverizarepresupune aplicarea vopselei sub forma de particule fin divizate care pe piesa se unesc din nou formand o pelicula. Deosebirea dintre pulverizare si pensulare consta in aspectul suprafetei.Pulverizarea asigura o distributie uniforma a particulelor realizand o grosime constanta.

Exista mai multe procedee de a distribui vopseaua: pulverizare pneumatica, pulver[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vopsirea prin pulverizare

Vopsirea prin pulverizarepresupune aplicarea vopselei sub forma de particule fin divizate care pe piesa se unesc din nou formand o pelicula. Deosebirea dintre pulverizare si pensulare consta in aspectul suprafetei.Pulverizarea asigura o distributie uniforma a particulelor realizand o grosime constanta.

Exista mai multe procedee de a distribui vopseaua: pulverizare pneumatica, pulverizare hidraulica si pulverizare centrifuga, fiecare metoda reprezentand avantaje si dezavantaje.Pentru a obtine o productivitate maxima, respectiv o calitate superioara si o pierdere minima de vopsea trebuie sa se tina cont in principal de pasul si distanta optima de pulverizare.

Din punct de vedere al alimentarii cu vopsea se disting:
-pistoale cu alimentare interna;
-pistoale cu alimentare externa.

Din punct de vedere al fortei care face vopseaua sa ajunga in pistol exista:
-pistoale cu alimentare prin gravitate;
-pistoale cu alimentare prin aspiratie;
-pistoale cu alimentare prin presiune.

Calitatea peliculei este influentata de ceata fina de ulei si umiditate continuta de aerul comprimat necesar pulverizarii pneumatice.
De aceea este necesar si un separator special construit. Pe acesta se monteaza reductorul de presiune.

Furtunurile servesc pentru conducerea aerului sau a vopselei.
Pistoalele automate de vopsire functioneaza dupa unul din cele doua principii de utilizare:
-fie sunt mentinute fix;
-fie devin mobile.

Pentru a nu pulveriza vopseaua in spatiile dintre piese exista sisteme mecanice sau electrice care comanda oprirea, respectiv declansarea pistoanelor.Pulverizarea hidraulica este operatia de transformare a unui lichid in particule pulverizate sub actiunea presiunii transmise prin masa lichidului.

Utilajul este alcatuit dintr-o pompa de inalta presiune, furtunul de alimentare si pistolul propriu-zis.Piesa cu cel mai mare rol functional este ajutajul de pulverzare.Ca avantaje putem mentiona o calitate superioara putem mentiona o calitate superioara celei pneumatice si un grad de utilizare a vopselei mai ridicat.
Pentru obtinerea unei calitati net superioare s-au realizat pistolul electromagnetic si pistolul cu perna de gaz.

Acestea la randul lor prezinta atat avantaje cat si dezavantaje.
Emailurile se folosesc pentru separarea si intretinerea autovehicolelor.
Romflexurile se folosesc la protectia anticoroziva a intradosului autovehicolelor.Epodurile se folosesc la protectia anticoroziva a caroseriei autoturismelor.

Nitrolacurile se folosesc pentru acoperirea suprafetelor metalice a automobilelor.Dintre acestea enumeram:pasta de lustruit utilizata pentru lustruirea caroseriei autovehicolelor dupa acoperirea cu nitrolac si movolin super folosit pentru lustruirea si intretinerea caroseriilor care au fost finisate cu nitroceluloza.

Locurile de munca trebuie sa fie curate si bine luminate.
Incaperile trebuie sa fie prevazute cu instalatie de ventilatie.
Trebuie sa se respecte normele P.S.I.Toti muncitorii vor fi dotati cu imbracaminte de protectie speciala.Personalul va respecta cu strictete instructiunile de functionare si intretinere a utilajelor, constructiilor, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.