Voinicul Sarpe si fata de imparat

5x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Am venit sa ne luam de cuscri, dumneata ai fata de maritat, eu
am baiat de insurat. imparatul s-a facut foc si para, si a poruncit calailor si temnicerilor sa-l izgoneasca cu bicele si sa deie drumul la caini, sa-l manance. Calaii l-au alungat cu bicele, au slobozit cainii din lant si l-au rupt in bucati, ca bietul mosneag a ajuns acasa cu un pic de suflet. Cand l-a vazut sarpele pasind pra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Voinicul Sarpe si fata de imparat

Am venit sa ne luam de cuscri, dumneata ai fata de maritat, eu
am baiat de insurat. imparatul s-a facut foc si para, si a poruncit calailor si temnicerilor sa-l izgoneasca cu bicele si sa deie drumul la caini, sa-l manance. Calaii l-au alungat cu bicele, au slobozit cainii din lant si l-au rupt in bucati, ca bietul mosneag a ajuns acasa cu un pic de suflet. Cand l-a vazut sarpele pasind pragul ramolit si ujilit ca vai de dansul, s-a intins din gura podului l-a inghitit si i-a dat drumul bun sanatos si imbracat in haine noua.

Pana maine dimineata sa mi-l faci vale si pe vale sa-mi faci
moara, sa-mi faci iaz, in jurul iazului sa ari, sa sameni grau, graul
sa-l treieri, sa-l faci faina si in rasaritul soarelui sa-mi aduci o pereche de colaci. Mosneagul vine acasa si-i spune sarpelui:Iata, dragul tatei, ce a spus imparatul. Culca-te, tata, si dormi, nici in seama nu lua.Sarpele a iesit afara si, cand a suierat, s-au strans serpi, balauri cata frunza si iarba. Ce ne-ai chemat, stapane?
Vedeti dealul cela?

Pana maine dimineata sa mi-l faceti vale si pe vale sa-mi faceti moara, langa moara un iaz mare, iar locul imprejur sa fie semanat cu grau, graul sa rodeasca si la rasaritul soarelui sa-mi aduceti o pereche de colaci.Se scoala mosneagul, ia colacii si se duce la imparat. Cand a vazut imparatul dealul -- vale si pe mosneag cu colaci calzi, s-a dus la
imparateasa si i-a spus: Eu am zis sa-l sperii, dar el a implinit porunca. Ce sa facem acum cu dansul?

Lasa, ca-i dau eu o porunca. Pana maine dimineata sa fie marea
cu apele la mine sub fereastra, iar in dosul palatului, cat vezi cu ochii, sa puie vita de vie si pana in rasaritul soarelui sa fie poama crescuta, rodita, strugurii copti, sa vorbeasca bobita cu bobita intre ele, cand m-oi scula eu, sa ma spal cu apa de mare si sa mananc poama. Se intoarce imparatul si mosneagul il intreaba:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.