Vodafone - campanie reciclare

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.85

nivel: Facultate

Probabil te-ai gandit de multe ori ce sa faci cu telefonul tau mobil care s-a stricat sau nu mai e in ton cu moda... Parca nici sa-l arunci nu-ti vine, dar nici sa-l folosesti nu mai poti.Noi iti oferim o solutie: nu numai ca scapi usor de un obiect inutil, dar contribui si la un mediu mai curat si mai sanatos!Stiai ca:Telefoanele si acumulatorii contin elemente pretioase precum: platina, aur, arg[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vodafone - campanie reciclare

Probabil te-ai gandit de multe ori ce sa faci cu telefonul tau mobil care s-a stricat sau nu mai e in ton cu moda... Parca nici sa-l arunci nu-ti vine, dar nici sa-l folosesti nu mai poti.Noi iti oferim o solutie: nu numai ca scapi usor de un obiect inutil, dar contribui si la un mediu mai curat si mai sanatos!Stiai ca:Telefoanele si acumulatorii contin elemente pretioase precum: platina, aur, argint, paladiu, cupru, nichel, cadmiu, litiu.

Metalele si plasticul din componentele telefoanelor pot fi refolosite in productia de telefoane noi sau in alte industrii precum cea farmaceutica.La fabricarea hartiei reciclate se foloseste cu 30 - 55% mai putina energie decat la fabricarea hartiei din lemn.80% din populatia lumii nu are acces la un telefon. Vodafone Group colecteaza anual de la clientii sai din toata lumea peste un milion de telefoane. 30% din telefoanele colectate sunt reconditionate si revandute pe pietele din Africa si Asia, iar 70% sunt reciclate pe materiale componente.

Programul de reciclare a telefoanelor mobile derulat de Vodafone Romania este primul program de acest gen, la nivel national, desfasurat in Romania.Telefoanele si accesoriile colectate (baterii, incarcatoare, dispozitive hands-free, cabluri de date) sunt procesate de Regenersis UK. Vodafone colaboreaza la nivel international cu Regenersis pentru reciclarea dispozitivelor uzate.Telefoanele in stare de functionare se reconditioneaza si se trimit spre reutilizare in tari din Africa sau Asia. Astfel, Vodafone faciliteaza accesul la telefonie mobila persoanelor cu posibilitati materiale limitate.

Aparatele si accesoriile care nu pot fi reparate sunt dezasamblate. Componentele in stare de functionare sau cele care se pot repara sunt apoi refolosite pentru fabricarea de echipamente noi. Ceea ce nu se poate repara se separa pe tipuri de materiale componente (ex. plastic, metal), care sunt trimise la reciclare si refolosite apoi pentru fabricarea de echipamente noi, in industria de telecomunicatii sau in alte industrii, printr-un proces de reciclare ce se deruleaza in afara Romaniei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.