VoIP in reteaua MOICANE

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Sudentul apeleaza profesorul trimitandu-i o cerere de tip H.225 call request. Initial, aplicatia profesorului se afla in modul de asteptare pentru noi apeluri. Atunci cand studentul apeleaza profesorul folosind adresa IP unicast a profesorului, se deschide o sesiune RSVP. Profesorul accepta apelul sosit folosind interfata grafica (un mesaj H.225 accept e trimisa studentului). Atunci, aplicatiile p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: VoIP in reteaua MOICANE

Sudentul apeleaza profesorul trimitandu-i o cerere de tip H.225 call request. Initial, aplicatia profesorului se afla in modul de asteptare pentru noi apeluri. Atunci cand studentul apeleaza profesorul folosind adresa IP unicast a profesorului, se deschide o sesiune RSVP. Profesorul accepta apelul sosit folosind interfata grafica (un mesaj H.225 accept e trimisa studentului). Atunci, aplicatiile profesorului si studentului incep sa schimbe mesaje de tip H.245, mesaje ce apartin standardului H.323 si care se ocupa cu negocierea parametrilor prin care se va face schimbul de informatie.

Toate mesajele necesare vor fi schimbate conform standardului H.323. Descrierea standardului H.323 a fost facuta in capitolul anterior. Atunci cand negocierea intre profesor si student ia sfarsit, aplicatiile celor doi vor crea module media ce vor transmite si receptiona vocea. Acestea sunt modulele numite Media-Transmit si Media-Receive si sunt responsabile cu mai multe operatiuni printre care transmiterea si receptia audio prin retea, convertirea de la audio stream la pachetele RTP si invers, codarea si decodarea si producerea de mesaje de raport RTCP.

Penru a fi si mai clar, modulele de transmisie vor prelua semnalul de voce de la componentele ce se ocupa cu receptionarea lor (microfonul atasat computerului, de exemplu). Apoi semnalul de media va fi codat conform standardului G.711. Semnalul codat va fi apoi incarcat in pachete RTP. Modulele de transmisie sunt responsabile cu trimiterea pachetelor RTP si RTCP. In cazul studentului, aceste pachete vor fi trimise catre adresa unicast a profesorului. In cazul profesorului, pachetele vor fi trimse unui grup multicast de adrese IP. Pe de alta parte, modulele de receptie sunt reponsabile cu receptia pachetelor RTP si cu schimbul de pachete RTCP.

Modulele de receptie vor extrage semnalul media incarcat in pachetele RTP. Apoi il vor decoda si il va reda placii audio cu care e echipat terminalul. Aplicatia studentului va receptiona pachete RTP de la o adresa IP multicast. Aplicatia profesorului va receptiona de la adrese IP unicast al tuturor studentilor conectati. Este de observat ca in timpul unei sesiuni, aplicatia studentului a incarcat un modul de transmisie si unul de receptie. Pe de alta parte, aplicatia profesorului a incarcat unul de transmisie (catre adresa multicast) si unul sau mai multe pentru receptie (un modul de receptie pentru fiecare student conectat).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.