Viziunea 7000

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

In ceea ce priveste scurgerea timpului, ne este prezentata conAZvingator in fata ochilor socoteala divina a timpului cu Aęzilele profetice>> referitoare la poporul Israel. Prin proorocul Osea aflam in urmatorul text ceva mai exact: "Veniti sa ne intoarcem la Domnul! Caci El ne-a sfasiat, dar tot El ne va vindeca; El ne-a lovit, dar tot El ne va lega ranile. El ne va da iarasi viata in doua zile (a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Viziunea 7000

In ceea ce priveste scurgerea timpului, ne este prezentata conAZvingator in fata ochilor socoteala divina a timpului cu Aęzilele profetice>> referitoare la poporul Israel. Prin proorocul Osea aflam in urmatorul text ceva mai exact: "Veniti sa ne intoarcem la Domnul! Caci El ne-a sfasiat, dar tot El ne va vindeca; El ne-a lovit, dar tot El ne va lega ranile. El ne va da iarasi viata in doua zile (aceasta s-a intamplat deja); a treia zi ne va scula, si vom trai inaintea Lui (aceasta se va mai intampla)" (cap. 6, 1-2).

Cele doua zile profetice amintite se refera clar la cei doua mii de ani care au trecut, in care poporul Israel a fost imprastiat, incepand cu anul 70 d. Hr., in toata lumea. Din 1948 exista iarasi statul Israel, in care s-au intors evreii din 143 de tari. Aceasta este o implinire dovedita a fagaduintelor divine. Ziua a treia se refera la mileniul care va sosi curand, cand Israelul va recunoaste pe Hristos ca Mesia al lor si vor primi o viata plina de Duh. Apostolul Pavel a scris referitor la Israel urmatoarele:

"Caci, daca lepadarea lor a adus impacarea lumii, ce va fi primirea lor din nou, decat viata din morti? ... o parte din Israel a cazut intr-o impietrire, care va tinea pana va intra numarul deplin al Neamurilor. Si atunci tot Israelul va fi mantuit, dupa cum este scris" (Rom. 11, 15+25-26).Tot asa sunt scrise desfasurarile ultimului timp din Europa, in special de la schimbarea din octombrie-decembrie 1989, in legatura cu implinirea profetiei biblice. Inaintea ochilor nostri ia nastere AęEuropa unita>>, cum a fost stabilit in 1957 in AęTratatele romane>>. Dusmanii istorici au devenit prieteni.

Contradictiile din est si vest sunt deocamdata anulate. Linia de despartire care trecea prin mijlocul Germaniei si prin continentul european, nu mai exista. Se formeaza o AęCasa comuna europeana>> in care urmeaza sa aibe toti loc, o AęEuropa unita>>. Cu aceasta se ridica din nou in fata ochilor nostri AęImparatia Romana>> -- ultima din cele patru imparatii pe care le-a vazut proorocul Daniel in Vechiul Testament (cap. 2+7). Aceasta corespunde cu Aęputerea fiarei>> din Apocalipsa, care se ridica din marea popoarelor europene si de care se mira intreaga lume (cap. 13).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.