Vizitatorii ghinionisti

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.91

nivel: Facultate

Se cuvine sa dezvaluim o taina a lui Maximilian AndreAZevici. Nu se pune la indoiala faptul ca-i parea rau de nepotul sotiei sale, disparut in floarea virstei. Dar, fireste, ca om pracAZtic ce era, isi dadea seama ca n-ar fi chiar atit de necesara preAZzenta lui la inmormintare. Totusi, Maximilian Andreevici era foarte grabit sa plece la Moscova. De ce? Dintr-un singur moAZtiv. Locuinta! O locuint[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vizitatorii ghinionisti

Se cuvine sa dezvaluim o taina a lui Maximilian AndreAZevici. Nu se pune la indoiala faptul ca-i parea rau de nepotul sotiei sale, disparut in floarea virstei. Dar, fireste, ca om pracAZtic ce era, isi dadea seama ca n-ar fi chiar atit de necesara preAZzenta lui la inmormintare. Totusi, Maximilian Andreevici era foarte grabit sa plece la Moscova. De ce? Dintr-un singur moAZtiv. Locuinta! O locuinta la Moscova nu e de lepadat! Din cine stie ce cauze, Kievul nu-i placea lui Maximilian Andreevici, si gindul mutarii la Moscova il rodea atit de mult in ultima vreme, incit incepuse chiar sa sufere de insomnie.

il lasau rece revarsarile de primavara ale Niprului, cind, inundind ostroavele dinspre malul mai scund al fluviului, apa se contopea cu orizontul. Nu-i mingiia ochiul nici privelisAZtea, uluitor de frumoasa, care se deschidea de la statuia cneaAZzului Vladimir. Nu-i crestea citusi de putin inima cind primaAZvara, pe cararuile pietruite ale colinei Vladimir, prindeau sa joace petele de soare. Nu-i trebuia nimic din toate acestea, dorea un singur lucru: sa se mute la Moscova.
Anunturile date la ziare pentru un schimb de locuinta --: o oferea pe a lui, de pe strada Institutskaia din Kiev, contra unui spatiu mai redus, la Moscova -- nu dadusera nici un rezultat.

Nu gasea amatori si, daca arareori pica vreunul, proAZpunerile nu erau tocmai onorabile.Telegrama l-a zguduit pe Maximilian Andreevici. Era o ocazie care ar fi fost pacat sa-i scape! Oamenii practici stiu ca asemenea ocazii nu se repeta.Pe scurt, in ciuda oricaror obstacole, trebuia sa fie abil, sa puna mina pe locuinta de pe Sadovaia, sa-l mosteneasca pe nepot. Da, era complicat, foarte complicat, dar aceste compliAZcatii trebuiau biruite cu orice pret. Mult experimentatul MaxiAZmilian Andreevici stia ca pentru aceasta primul pas absolut indispensabil era inscrierea sa temporara, ca flotant, in spaAZtiul nepotului raposat, adica in cele trei camere ale lui.

Vineri la amiaza, Maximilian Andreevici intra pe usa odaii in care isi avea sediul administratia imobilului nr. 302 bis, de pe strada Sadovaia din Moscova.intr-o camera ingusta, in care pe un perete atirna o placar-da arhaica, reprezentind in citeva tablouri procedeele folosite pentru readucerea la viata a celor inecati, la o masa de lemn simplu, statea, singur cuc, un barbat nebarbierit, de virsta mijAZlocie, cu un fel de neliniste in ochi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.