Vitaminele necesare

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Facultate

Totusi, pentru a sti daca mancati echilibrat, trebuie sa va familiarizati cu principalele grupuri de alimente si cantitatile zilnice recomandate din fiecare. Marimea acestora se va determina individual -- portii mai mici pentru persoanele putin active, si portii mai mari pentru adolescenti si cei care fac eforturi fizice sau munca grea. Nu trebuie sa uitati ca, pe masura ce inaintasi in varsta, me[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vitaminele necesare

Totusi, pentru a sti daca mancati echilibrat, trebuie sa va familiarizati cu principalele grupuri de alimente si cantitatile zilnice recomandate din fiecare. Marimea acestora se va determina individual -- portii mai mici pentru persoanele putin active, si portii mai mari pentru adolescenti si cei care fac eforturi fizice sau munca grea. Nu trebuie sa uitati ca, pe masura ce inaintasi in varsta, metabolismul devine mai lent si nevoile energetice ale organismului dumneavoastra scad.

DE RETINUT: La data cand am scris aceasta carte, o noua "piramida" a alimentelor era in curs de alcatuire, cu scopul de a inlocui vechea conceptie a celor patru grupe principale alimentare si recomandarile pe care ea le presupunea. in cea de acum, cantitatile zilnice de cereale, paste fainoase, fructe si legume sunt considerabil crescute, in vreme ce ratiile sugerate de carne si produse lactate au scazut. Regimul zilnic recomandat astazi este urmatorul:

Pentru a sti daca aveti nevoie sa luati suplimente de vitamine sau minerale, sfatul meu este sa consultati un medic nutritionist. insa in afara acestei solutii, exista o gama diversa de "indicatori" care va pot sugera cu suficienta claritate ce cale trebuie sa urmati.
Dr. John M. Ellis a imaginat un test fulger de deteminare precoce a lipsei de vitamina B6 (piridoxina). intindeti mainile cu palmele in sus si apoi incercati sa indoiti primele doua falange ale degetelor (nu articulatiile degetelor cu palma!) pana ce varfurile unghiilor vor atinge palma (retineti, nu trebuie sa strangeti pumnul, ci numai sa indoiti degetele).

incercati sa faceti acest lucru cu ambele maini. Betty Lee Morales, binecunoscut medic nutritionist, este de parere ca urina constituie un indicator de precizie al continutului de vitamine B din organismul uman. Deoarece aceste vitamine sunt solubile in apa si se pierd continuu prin excretie, se poate spune ca atunci cand urina dumneavostra este decolorata, corpul are nevoie de suplimentarea dozelor de vitamine B, si invers, daca urina este inchisa la culoare, necesitatea suplimentarii e improbabila (ATENTIE: Multe afectiuni, medicamente sau alimente pot altera culoarea urinei -- fapt ce trebuie luat in considerare).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.