Vitamina b6

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Facultate

Aceasta vitamina e indispensabila in buna absorbtie a vitaminei B12 si in producerea interna a acidului clorhidric, ca si in asimilarea magneziului. Pentru adulti, necesarul zilnic de vitamina B6 este de 1,6-2,5 (3) mg, direct proportional cu aportul de proteine. Pentru femei, in perioada sarcinii, necesarul zilnic de vitamina B6 este de 4-6 (7) mg. In organismul uman, piridoxina poate fi sintetiz[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vitamina b6

Aceasta vitamina e indispensabila in buna absorbtie a vitaminei B12 si in producerea interna a acidului clorhidric, ca si in asimilarea magneziului. Pentru adulti, necesarul zilnic de vitamina B6 este de 1,6-2,5 (3) mg, direct proportional cu aportul de proteine. Pentru femei, in perioada sarcinii, necesarul zilnic de vitamina B6 este de 4-6 (7) mg. In organismul uman, piridoxina poate fi sintetizata de flora microbiana intestinala. Vitamina B6 e usor solubila in apa si in alcool, fiind distrusa in prezenta aerului si a luminii; este in schimb stabila la caldura.

Pierderile maxime la prelucrarile culinare sunt de cca 40%.
Unul din multele sisteme dependente de vitamina B6 este sistemul nervos. De exemplu, vitamina B6 este necesara in producerea serotoninei si a altor neurotransmitatori ai creierului - substante care, atunci cand sunt deficiente, sunt asociate depresiei. De asemenea, terapia cu megavitamine in cazul simptomelor psihiatrice este controversata, multe lucrari indicand o corespondenta intre deficienta vitaminei B6 si bolile emotionale, inclusiv depresia si schizofrenia.

Multi practicieni considera ca exista dovezi suficiente in garantarea utilizarii acesteia ca tratament alternativ in situatiile in care medicamentele psihotrope esueaza sau se creeaza o anumita toxicitate. Altii sugereaza ca aceasta poate fi folosita alaturi de medicamentele psihotrope in cresterea eficientei tratamentului. Intr-unul dintre studii, referitor la schizofrenia barbatilor si femeilor se sugereaza ca, adaugand vitamina B6 unui regim medicamenAZtos, se creste reactia de raspuns a organismului si a senzatiei de bine; s-a constatat o crestere a energiei, a agilitatii si a raspunsului la medicamente.

Numeroase studii arata ca pacientii cu sindrom de tunel carpian - o afectiune neurologica manifestata prin slabiciune si dureri ale mainilor si ale incheieturilor mainilor - raspund pozitiv la suplimentele de vitamina B6, in special cand sunt combinate cu vitamina B2. Mai mult, copiii care prezinta in primii ani de viata un nivel scazut de vitamina B6 sufera de epilepsie - ca si de convulsii, pierderi de greutate, irascibilitate si tulburari stomacale. Aceste probleme, ca si alte forme ale epilepsiei copilariei, au fost gasite ca raspunzand suplimentelor de vitamina B6. La copiii autisti s-a constatat de asemenea o imbunatatire a starii lor, in urma administrarii vitaminei B6 impreuna cu magneziul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.