Vitamina B

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ce urmari are lipsa vitaminei B? Deficitul de vitamine B duce la o serie intreaga de dezechilibre, de la incaruntirea prematura sau caderea parului, pana la depresii, si de la constipatie pana la cresterea periculoasa a procentului de colesterol din sange. Deoarece vitaminele complexului B se implica atat de profund in metabolism (arderile din organism), fiind un garant al sanatatii noastre, s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vitamina B

Ce urmari are lipsa vitaminei B? Deficitul de vitamine B duce la o serie intreaga de dezechilibre, de la incaruntirea prematura sau caderea parului, pana la depresii, si de la constipatie pana la cresterea periculoasa a procentului de colesterol din sange. Deoarece vitaminele complexului B se implica atat de profund in metabolism (arderile din organism), fiind un garant al sanatatii noastre, se poate spune ca lipsa lor constituie punctul de plecare al tuturor suferintelor si bolilor imaginabile din mileniul trei, mileniul alimentelor saracite sau modificate genetic.

Cateva exemple concludente Daca intr-un gram de grau integral exista 3,5 micrograme de vitamina B1 (tiamina), aceeasi cantitate de faina alba nu mai pastreaza decat o ramasita de 0,8 micrograme. Acest raport se regaseste cu aproximatie si la celelalte vitamine B. Dar in istoria evolutiei sale, petrecute de-a lungul a milioane de ani, metabolismul uman a fost "programat" pentru consumul boabelor de grau integral, si nu rafinat. Asa se face ca o carenta de B-uri slabeste celulele, imbatranindu-le si imbolnavindu-le, pentru ca in final sa le provoace moartea.

Dusmanii vitaminei B: zaharul, alcoolul si ceaiul negru Amatorii de zahar sau dulciuri, inclusiv de bauturi dulci, isi sacrifica fara mila ultimele rezerve de vitamina B folosite pentru descompunerea zaharului. De asemenea, alcoolul, precum si consumul exagerat de cafea sau de ceai negru distrug vitaminele complexului B. Dar sa cunoastem mai indeaproape membrii familiei vitaminelor B.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.