Vitalitatea navei

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.90

nivel: Facultate

Lupta pentru vitalitatea navei consta din activitatea organizata a echipajului, in folosirea instalatiilor si echipamentelor existente la bord, pentru combaterea gaurilor de apa, prevenirea si stingerea incendiilor. Succesul acestei actiuni depinde de modul in care echipajul cunoaste constructia si caracteristicile navei, functionarea mecanismelor si dispozitivelor cu care este dotata aceasta, pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vitalitatea navei

Lupta pentru vitalitatea navei consta din activitatea organizata a echipajului, in folosirea instalatiilor si echipamentelor existente la bord, pentru combaterea gaurilor de apa, prevenirea si stingerea incendiilor. Succesul acestei actiuni depinde de modul in care echipajul cunoaste constructia si caracteristicile navei, functionarea mecanismelor si dispozitivelor cu care este dotata aceasta, precum si procedeele si masurile ce se impun a fi luate prin utilizarea acestora.

Vitalitatea navei este reglementata in special de CConventia Internationala pentru Ocrotirea Vietii Umane pe MareC, care a elaborat o serie de prescriptii ce se refera la urmatoarele chestiuni:
Datorita unor erori de navigatie sau de incarcare - descarcare, corpul navei poate fi avariat, dand posibilitatea ca apa sa patrunda in interior sa micsoreze stabilitatea si flotabilitatea, cu consecinte deosebit de grave asupra calitatilor navei. Prevenirea unor astfel de avarii se face prin respectarea permanenta a regulilor de siguranta navigatiei si a celor de incarcare - descarcare.

In prezent avariile produse de coliziuni de nave sau de esuari de nave s-au redus simtitor, ponderea cea mai mare detinand-o avariile datorate incendiilor. Prevenirea si combaterea incendiilor se realizeaza prin respectarea regulilor la bord si prin dotarea navei cu instalatii specifice care sa fie folosite de echipaj in cazul declansarii incendiului. b) Vitalitatea mijloacelor tehnice ale navei.
Avariile unor mijloace tehnice de care dispune nava si in special a instalatiilor de propulsie si de guvernare creeaza situatii deosebit de periculoase.

Luand in considerare faptul ca pe mare nu se poate primi ajutor decat intr-un timp indelungat si tinand seama de rolul fiecarei instalatii, se iau masuri inca din faza de proiectare, ca sa se poata prelua partial sau total functiunile unei instalatii.c) Vitalitatea echipajului. Prin vitalitatea echipajului se intelege capacitatea acestuia de a-si asigura existenta, in conditii de echipaj a navei sau de pierdere a acesteia, in scopul prevenirii si combaterii pierderii de vieti omenesti.

In conditii obisnuite de exploatare, echipajul navei, prin respectarea regulamentului serviciului la bord, are asigurate conditii optime de activitate. Daca se constata aparitia unei avarii, echipajul este dotat cu echipament specific ducerii luptei de vitalitate, iar in cazul in care se hotaraste abandonarea navei, la bord exista instalatii si dotari care sa permita supravietuirea acestuia o perioada de timp suficienta interventiei navelor din zona.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.