Vita de vie

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.54

nivel: Facultate

Pentru completarea necesarului de elemente nutritive din sol, natura si omul au pus la dispozitia agriculturii o serie de produse care se numesc ingrasaminte.Prin ingrasaminte se inteleg acele substante (materiale) de provenienta organica sau minerala care se aplica in sol, la suprafata lui sau pe plante, pentru completarea necesarului de elemente nutritive in scopul mentinerii sau ridicarii produ[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vita de vie

Pentru completarea necesarului de elemente nutritive din sol, natura si omul au pus la dispozitia agriculturii o serie de produse care se numesc ingrasaminte.Prin ingrasaminte se inteleg acele substante (materiale) de provenienta organica sau minerala care se aplica in sol, la suprafata lui sau pe plante, pentru completarea necesarului de elemente nutritive in scopul mentinerii sau ridicarii productiei din punct de vedere cantitativ si calitativ.
Administrarea ingrasamintelor:

Se impune mai ales acolo unde nu s-a facut tratarea de baza cu ingrasamant si unde nu s-au administrat ingrasamintele nici la plantarea vitei de vie.Se folosesc ingrasaminte naturale (gunoi de grajd bine descompus, compost) sau ingrasaminte minerale pe baza de azot, fosfor si potasiu.

Cele azotoase se dau in prima parte a perioadei de vegetatie, in scopul stimularii cresterii vitei de vie, cele fosfatice si potasice se dau in faza a doua a perioadei de vegetatie, pentru a stimula coacerea lemnului. Ingrasaminte chimice cu azot

In planta, continutul in azot total variaza intre 0,2 si 4,5% apreciat la substanta uscata, fiind mai ridicat in seminte si in plantele leguminoase.Carenta in azot, duce la incetinirea formarii substantelor proteice, la oprirea cresterii si dezvoltarii plantelor. Plantele se opresc din crestere, frunzele raman mici si au o culoare verde deschis si mor prematur. La pomi frunzele mature si fructele formate cad.

Azotul in plante provine primordial din sol sau din fixarea azotului atmosferic din precipitatii. Pe aceasta cale azotul este fixat biochimic printr-un proces enzimatic de reducere si trecere intr-o legatura organica.

Fixarea biochimica a azotului este un proces complex care este guvernat de unele enzime care duc la ruperea legaturii azotului molecular rezultand compusi intermediari ca hidrazina, hiroxilamina care in reactie cu compusii organici ce contin gruparea carbonil dau nastere la substante organice azotate.

Ingrasamintele cu fosfor folosite in agricultura sunt saruri ale acidului fosforic, metafosforic sau polifosforic si au ca materie prima fosfatii care se gasesc in natura sub forma de zacaminte de provenienta sedimentara, magmatica sau precipitare. Ele sunt clasificate dupa solubilitatea lor in apa sau diferite solutii (solventi conventionali).
Ingrasamintele chimice se administreaza in stare solida, in copci, in jurul plantei, dupa care se uda, sau se dau sub forma lichida, dizolvate in apa.

Dozele in care se dau variaza in functie de gradul de fertilitate a solului, ajungand pana la 70 g azot, 50 g potasiu si 60 g fosfor, substanta bruta (din comert), pentru fiecare vita. Ingrasamintele organice se dau in copci (gropite), cate 2-3 kg pentru fiecare vita, in 4 copci (gropite de circa 30 cm adancime).

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.