Visul lui Nikanor Ivanovici

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.90

nivel: Facultate

Mirat la culme, Nikanor Ivanovici vazu deasupra sa un difuzor negru la culoare. Apoi se pomeni, nu se stie de ce, intr-o sala de teatru, unde sub tavanul aurit sclipeau lustre de cristal, iar pe pereti niste aplice. Totul era, cum se cuvine, ca intr-un teatru mic ca dimensiuni, dar foarte somptuos. Se afla o scena cu o cortina de catifea trasa, pe fond visiniu-in-chis, pe care erau aruncati ca nis[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Visul lui Nikanor Ivanovici

Mirat la culme, Nikanor Ivanovici vazu deasupra sa un difuzor negru la culoare. Apoi se pomeni, nu se stie de ce, intr-o sala de teatru, unde sub tavanul aurit sclipeau lustre de cristal, iar pe pereti niste aplice. Totul era, cum se cuvine, ca intr-un teatru mic ca dimensiuni, dar foarte somptuos. Se afla o scena cu o cortina de catifea trasa, pe fond visiniu-in-chis, pe care erau aruncati ca niste stelute decari aurii destul de mari, la mijloc trona cusca sufleorului si se afla chiar si public.

il mira din cale-afara pe Nikanor Ivanovici faptul ca tot acest public era de un singur sex -- cel barbatesc, si toti, fara exceptie, nu se stie de ce, purtau barbi. Afara de asta, te uiAZmea faptul ca in sala de teatru tot acest public sedea pe jos, pe o podea excelent lustruita si alunecoasa.Simtindu-se timid intr-o societate noua si numeroasa, NiAZkanor Ivanovici, dupa ce se foi un timp pe loc, urma exemAZplul tuturor celorlalti si se aseza pe parchet turceste, gasin-du-si un locusor intre un barbos-roscovan, un tip zdravan, si un altul, un cetatean palid, napadit de o claie de par. Ni-meni dintre cei ce sedeau jos nu dadu atentie spectatorului nou-venit.

Apoi se auzi sunetul lin al unui clopotel, lumina se stinse in sala, cortina se dadu in laturi si aparu scena luminata -- cu un fotoliu, o masuta, pe care se afla un clopotel de aur si in spate un decor de catifea neagra. Din culise iesi un artist in smoching, barbierit si pieptaAZnat cu carare, tinar, cu niste trasaturi foarte placute ale fetei. Publicul din sala se inviora, toti se intoarsera cu fata spre sceAZna.

Artistul se apropie de cusca sufleorului si-si freca miinile.
Drept raspuns, rasunara aplauze unanime. Nikanor IvaAZnovici, mirat, holba ochii, iar comperul, acoperindu-si fata cu mina din cauza luminii rampei, il gasi printre cei care seAZdeau pe jos si-l chema pe scena, cu un gest mingiietor al mii-nii. Si, fara sa tina minte cum, Nikanor Ivanovici se pomeni pe scena. De jos si din fata, il izbi in ochi lumina lampilor colorate, din care cauza, sala cu publicul se prabusira in inAZtuneric.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.