Visual Fox Pro 6- evolutie si generalitati

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

. Intre aceste tabele, care pot fi accesate simultan, se stabilesc relatii. Selectarea inregistrarilor curente din tabelele ce alcatuiesc o baza de date relationala este realizata automat de catre sistem, in functie de relatiile dintre acestea.
Inca de la versiunea 2.5, FoxPro a implementat o baza de date relationala dotata cu o interfata performanta si un mediu puternic de programar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Visual Fox Pro 6- evolutie si generalitati

. Intre aceste tabele, care pot fi accesate simultan, se stabilesc relatii. Selectarea inregistrarilor curente din tabelele ce alcatuiesc o baza de date relationala este realizata automat de catre sistem, in functie de relatiile dintre acestea.
Inca de la versiunea 2.5, FoxPro a implementat o baza de date relationala dotata cu o interfata performanta si un mediu puternic de programare. El permite aplicarea operatorilor relationali asupra obiectelor unei baze de date relationale. Cu aceasta ocazie am introdus un concept foarte modern, puternic si deosebit de puternic: programarea orientata pe obiecte.

Object-oriented programming (OOP) language reprezinta un limbaj de programare neprocedural in care elementele de program sunt concepute ca obiecte care isi pot transmite mesaje unul altuia. Programarea orientata spre obiecte este cea mai recenta extensie a conceptului de programare modulara si se aplica in special in interfetele grafice cu utilizatorul (GUI). OOP este o tehnologie moderna in domeniul programarii calculatoarelor rezultata din necesitatea realizarii unor aplicatii din ce in ce mai complexe.

Programarea clasica, structurata, suferea din punctul de vedere al controlului programelor de dimensiuni mari, al reutilizarii codului, al adaptarii si al extinderii unor module.porneste de la vestita ecuatie a lui Niklaus Wirth: Prin programarea orientata spre obiecte nu se pot obtine lucruri care nu s-ar putea realiza si prin varianta clasica de programare. Diferenta intre cele doua metode consta in modul de abordare. In timp ce programarea clasica se concentreaza pe prelucrari, cea orientata pe obiecte are ca punct central definirea obiectelor.

Procesul de evolutie a unui instrument software cuprinde 3 etape, anume etapa programarii, etapa proiectarii si etapa analizei.
Tehnologia de baza pentru construirea sistemelor a devenit mult mai puternica. Din pacate, maniera de a gandi analiza sistemelor este influentata de ideile preconcepute de cum trebuie proiectat sistemul pentru a satisface cerintele impuse; la randul lor, ideile de proiectare sunt influentate de ideile preconcepute de cum trebuie scris codul si, in fine, ideile de codificare sunt puternic influentate de limbajul de programare disponibil.

De exemplu, este dificil de gandit un program structurat cand limbajul existent este limbajul de ansamblare al procesorului sau FORTRAN. Lucrurile se simplifica cu PASCAL, PL/I, ALGOL, FORTRAN-77, BASIC structurat ca noile versiuni COBOL. Similar, este dificila conceperea de programe orientate pe obiect cu C++, Objective-C, Smalltalk sau Ada.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.