Visinescu

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.61

nivel: Facultate

Jurnalistii nu au cum sa stie ce gandeste fiecare dintre cei care consulta materialele realizate de ei. In activitatea zilnica, repr mass-media nu interactioneaza cu pesoane reale si nu se afla in relatii de comunicare interpersonala concreta. Ei se rap la un public global, la o imag pe care si-au construit-o despre audienta lor, care se bazeaza mai putin pe date concrete si mai mult pe intuitie-d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Visinescu

Jurnalistii nu au cum sa stie ce gandeste fiecare dintre cei care consulta materialele realizate de ei. In activitatea zilnica, repr mass-media nu interactioneaza cu pesoane reale si nu se afla in relatii de comunicare interpersonala concreta. Ei se rap la un public global, la o imag pe care si-au construit-o despre audienta lor, care se bazeaza mai putin pe date concrete si mai mult pe intuitie-de multe ori departe de adevar.
b) Canalul

Dupa Fr. Balle exista 3 tipuri de media:
a)Media autonome-suportul de transmitere poarta in el mesajul
b)Media de difuzare-suportul are doar functia de a transmite mesajele: releele, cablul, satelitul
c)Media de comunicare-permit instaurarea dialogului la distanta intre indivizi sau intre grupuri-tel, posta, e-mail
c) Publicul

Cei care recepteaza mesajele mass-media nu traiesc in aceeasi zona, nu se cunosc unii pe altii si adeseori nu impartasesc valori, credinte sau convingeri politice comune. Singurul lucru care ii leaga e participarea la receptarea unor produse mass-media identice. Acesti oameni consuma un produs mass-media in urma unei decizii liber asumate. In timpul liber, ei ar putea f bine sa faca altceva.

Termenul de "masificat" folosit frecvent pentru a denumi aceste tipuri de audiente, nu se refera la amploarea maselor care primesc produsele mass-media, cat la diversitatea nedefinita a acestora. Ele reprezinta o suma de spectatori, cititori, ascultatori si privitori caracterizat prin dispersie, anonimat, lipsa de organizare sociala, inconsistenta in compozitia sociala.

In comunicarea de masa nu se pot realiza doua procese de interactiune specifice formelor de comunicare interpersonala-aceea dintre emitator si receptor si aceea dintre receptori intre ei.
In sistemul mass-media, 2 forme de non-comunicare afecteaza comp receptorilor:
a)receptorii nu pot comunica direct cu emitatorii
b)receptorii msj mass-media nu sunt legati intre ei printr-un sistem de comunicare complex

Continutul
Cea mai importanta caracteristica a continuturilor vehiculate de sist mass-media este data de faptul ca aceste produse sunt distribuite ca bunuri de consum.

Oferta mass-media cupr urm bunuri culturale:
a) informatii-acestea pot aparea sub forma unor date brute, neprelucrate-cotatii bursiere, rezultate sportive, statistici, sau sub forma unor date prelucrate si ambalate in formate, genuri si stiluri jurnalistice precise.
b) Idei si opinii-prin contactul cu presa, oamenii pot afla care sunt parerile unor semeni de ai lor, fie ei specialisti in diverse domenii sau editorialisti de prestigiu. Publicul manifesta o atractie deosebita pentru genurile de opinie, datorita varietatii de puncte de vedere.

c) Divertisment-la ora actuala mass-media sunt cele mai importante surse de divertisment, atat in ceea ce priveste cantitatea, cat si ca varietate a formelor.
d) Mesaje cu continut educational-desi aveau rol esential in perioada de inceput a presei, epoca moderna a dus la scaderea ponderii lor in continuturile mass-media.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.