Viscul - viscum album

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.99

nivel: Facultate

Viscul este un leac exceptional contra arteriosclerozei, este foarte apreciat si recomandat in apoplexie, la care rareori s-ar mai fi ajuns daca s-ar fi baut inainte in mod regulat ceai de vise. Daca s-a ajuns totusi la un atac de apoplexie, se beau timp de 6 saptamini zilnic cite 3 cesti, timp de 3 saptamini zilnic cite 2 cesti si timp de 2 saptamini zilnic cite 1 ceasca, si anume prima ceasca in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Viscul - viscum album

Viscul este un leac exceptional contra arteriosclerozei, este foarte apreciat si recomandat in apoplexie, la care rareori s-ar mai fi ajuns daca s-ar fi baut inainte in mod regulat ceai de vise. Daca s-a ajuns totusi la un atac de apoplexie, se beau timp de 6 saptamini zilnic cite 3 cesti, timp de 3 saptamini zilnic cite 2 cesti si timp de 2 saptamini zilnic cite 1 ceasca, si anume prima ceasca inainte si dupa micul dejun, a doua ceasca inainte si dupa masa de prinz, iar a treia ceasca inainte si dupa cina, de fiecare data numai cite o jumatate.

Ceaiul de visc este folosit si ca mijloc hemostatic. Tras rece pe nas, opreste hemoragiile nazate, consumat ca ceai opreste hemoragiile pulmonare si intestinale din timpul tifosului sau al dizenteriei
Viscul este leacul cel mai stimulant al functiunii cardiace si circulatorii. In grave tulburari circulatorii nu poti inceta sa tot recomanzi viscul. Intrucit viscul are substante active care normalizeaza functionarea intregului organism, el produce inimaginabilul - adica scade tensiunea arteriala la hipertensivi si o creste la hipotensivi.

Se calmeaza astfel inima agitata si se fortifica activitatea cardiaca, viscul avind efect cardiotonic. Toate fenomenele secundare legate de o tensiune arteriala anormala - cum ar fi congestia cerebrala, senzatiile de ameteala, vijiitul in urechi si tulburarile de vedere - sunt indepartate. Viscul contracareaza, in acelasi timp, toate afectiunile cardiace, asa ca se poate afirma pe drept cuvint ca este de un ajutor indispensabil in toate tulburarile cardiace si circulatorii.

Epoca noastra contemporana, in care se traieste intr-un ritm rapid, care impune oamenilor cele mai mari solicitari si ii streseaza cu o criza de timp violenta, are realmente nevoie de astfel de ajutoare.
Din multe scrisori ce-mi sunt adresate reiese ca oameni cu hipertensiune arteriala, tulburari sarioase ale circuiatiei singelui, moleseala, tulburari cardiace, deci si cu tulburari in ritmul activitatii cardiace, vertij, lipsa de chef de munca au scapat in scurt tirnp de aceste suparari gratie viscului. S-au simtit iarasi bine, recapatindu-si bucuria de a munci.

Zilnic 3 cesti cu ceai de vise preparat in asa-numitul extract rece si baut incetul cu incetul va vor normaliza si inima, si circulatia singelui, realizind astfel o putere mai mare de munca. De altfel, ar trebui efectuata macar o data pe an o cura de 6 saptamini cu ceai de visc, astfel: Se beau timp de 3 saptamini cite 3 cesti pe zi, timp de 2 saptamini cite 2 cesti pe zi si timp de 1 saptamina cite 1 ceasca pe zi. Circulatia singelui si tensiunea arteriala s-au refacut in aceste 6 saptamini. Pentru ca starea buna sa se mentina constant, ar fi propice ca timp de un an sa se bea in continuare in fiecare dimineata cite 1 ceasca cu ceai de visc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.