Virusul HPV si cancerul de col uterin

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Facultate

Stadiile progresiei cancerului de col uterin sunt asimptomatice
Dezvoltarea progresiva a modificarilor celulare, de la infectia cu HPV oncogen la cancerul de col uterin, are loc in decurs de mai multi ani, in majoritatea cazurilor. Totusi, adenocarcinoamele (tumorile) se dezvolta mai rapid si sunt mai dificil de depistat. Incidenta tumorilor este in crestere la femeile tinere. In stadiile i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Virusul HPV si cancerul de col uterin

Stadiile progresiei cancerului de col uterin sunt asimptomatice
Dezvoltarea progresiva a modificarilor celulare, de la infectia cu HPV oncogen la cancerul de col uterin, are loc in decurs de mai multi ani, in majoritatea cazurilor. Totusi, adenocarcinoamele (tumorile) se dezvolta mai rapid si sunt mai dificil de depistat. Incidenta tumorilor este in crestere la femeile tinere. In stadiile incipiente este posibila regresia, dar aceasta este mai putin probabila odata ce celulele incep sa prezinte anomalii pronuntate.

O serie de alti factori par sa contribuie la persistenta infectiilor cu HPVoncogene si, prin urmare, la aparitia cancerului de col uterin:
Cum se transmite HPV?HPV se transmite in cursul actului sexual, iar prezervativele nu protejeaza complet femeile impotriva infectarii. Aceasta deoarece transmiterea HPV nu depinde de penetrarea in sine, ci poate surveni pur si simplu prin contact cutanat direct la nivelul regiunii genitale. Poate fi cancerul de col prevenit?
Cancerul de col uterin poate fi prevenit daca urmati cateva reguli corecte de viata, ceea ce presupune in primul rand controale medicale constante insotite de o alimentatie sanatoasa si mult sport.

Efectuati in mod regulat testul Papanicolau!
Programele de screening care utilizeaza testele Babes-Papanicolau sunt un instrument important de depistare timpurie, insa nu depisteaza toate leziunile precanceroase si nici toate cancerele. O proportie de 20% dintre cazurile de cancer uterin raman nedetectate, in special tumorile cervicale (cancere care penetreaza mai profund in tesutul cervical). Acestea sunt mai dificil de depistat, chiar in conditiile unor programe de screening bine organizate.

Vaccinul, o noua speranta
Cercetatorii au descoperit un vaccin impotriva HPV 16 si HPV 18 care poate preveni 70% din cazurile de cancer de col uterin. Acesta asigura o reducere suplimentara a riscului de cancer de col uterin si reduce semnificativ numarul de rezultate anormale la screening. Trebuie vaccinati tinerii intre 11 si 26 de ani si chiar cei intre 9 si 26 de ani. Femeile care trec de 26 de ani pot fi vaccinate, dar numai dupa o evaluare facuta de medicul ginecolog.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.