Virusul Ebola

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.94

nivel: Liceu

Cercetatorii au incercat sa descopere sursa virusului Ebola testand mii de specimene de animale capturate din apropierea suprafetelor de izbucnire, dar eforturile lor au fost zadarnice.Ce stim despre izbucnirea recenta a virusului Ebola?Izbucnirea recenta a virusului Ebola este centrata in Kikwit, Zaire ( Kikwit este un oras de 400 000 locuitori, localizat la 400 kilometri de capitala orasului Zai[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Virusul Ebola

Cercetatorii au incercat sa descopere sursa virusului Ebola testand mii de specimene de animale capturate din apropierea suprafetelor de izbucnire, dar eforturile lor au fost zadarnice.Ce stim despre izbucnirea recenta a virusului Ebola?Izbucnirea recenta a virusului Ebola este centrata in Kikwit, Zaire ( Kikwit este un oras de 400 000 locuitori, localizat la 400 kilometri de capitala orasului Zaire). Izbucnirea bolii pare sa fi pornit de la o pacienta care a fost operata pe 10 aprilie 1995.

Membrii echipei care au operat-o pe femeie au observat ca li se manifestau simptome asemanatoare cu cele ale bolii de febra hemoragica. La cerere demnitarilor din Zaire, echipe medicale de la CDC, World Health Organization, din Franta, Belgia si Sudul Africii au colaborat pentru a controla si investiga izbucnirea din Zaire.Care sunt simptomele de febra hemoragica? Primele simptome de febra hemoragica apar dupa 4 pana la 16 zilele dupa ce persoana a fost infectata. Ea dezvolta febra, friguri, dureri de cap, de muschi si pierderea poftei de mancare.

Pe masura ce boala progreseaza, persoana infectata vomita, are diaree, dureri abdominale, de gat si de piept. Pacientii incep sa sangereze prin locurile unde au fost injectati, prin pilele si pot aparea si hemoragii interne.Cum se poate raspandi virusul Ebola de la persoana la persoana?Virusul Ebola se raspandeste prin contactul apropiat al unei persoane sanatoase cu un bolnav. In izbucnirile anterioare s-a observat ca virusul s-a raspandit printre doctorii si asistentii care ii ingrijeau pe bolnavi, la fel ca si printre membrii familiei care aveau grija de un bolnav. Un alt mod de transmitere a virusului a fost prin acele si seringile refolosite.

Virusul Ebola poate sa se raspandeasca si prin contactul sexual.
Contactul cu o persoana bolnava, dar care nu prezinta simptome de infectie, nu duce neaparat la infectie. Persoanele care si-au revenit dupa ce au fost infectate cu virusul Ebola nu prezinta un risc pentru intinderea infectiei. Oricum, virusii pot sa fie prezenti in secretiile genitale ale persoanei pentru o scurta perioada dupa recuperarea lor si pot sa raspandeasca virusul prin contactul sexual.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.