Virusi

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.89

nivel: Liceu

Mecanismul de contaminare clasic consta in ramanerea rezidenta in memoria interna a secventei purtatoare a virusului, ascunsa intr-un program care se executa. Programul modificat prin actiunea virusului,cu secventa de virus incorporata,este salvat pe discul care a fost lansat, constituind la randul sau un nou purtator de virus. Virusarea este relativ rapida, avand ca efect infectarea tuturor progr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Virusi

Mecanismul de contaminare clasic consta in ramanerea rezidenta in memoria interna a secventei purtatoare a virusului, ascunsa intr-un program care se executa. Programul modificat prin actiunea virusului,cu secventa de virus incorporata,este salvat pe discul care a fost lansat, constituind la randul sau un nou purtator de virus. Virusarea este relativ rapida, avand ca efect infectarea tuturor programelo lansate in executie,atata timp cat virusul este rezident in memoria interna.

O tehnica mai evoluata de contaminare consta in introducerea secventei de program ce contine virusul,in urma procesului de instalare a unui produs; in momentul instalarii produsului,acestuia i se a adauga instructiuni intr-o secventa ce defineste un cod de virus.
Cele mai vulnerabile fisiere sunt fisierele executabile de tip .exe si .com, deoarece acestea contin programele in forma executabila, care se incarca in memoria interna pentru executie,unde se localizeaza initial virusul; de asemenea, pentru a patrunde in zonele protejate ale sistemului, virusul are nevoie de drepturi de acces pe care nu la are, in timp ce programul pe care s-a implantat ii mai gireaza aceste drepturi,fara ca utilizatorul sa aiba cunostiita de acest lucru.

Odata ajuns in calculator,pentru a-si indeplini in mod eficient scopul,virusul actioneaza in doua etape. In prima faza de multiplicare,virusul se reproduce doar,marind astfel considerabil potentialul pentru infectari ulterioare. Din exterior nu se observa nici o activitate evidenta. O parte a codului de virus testeaza constant daca au fost indeplinite conditiile de declansare(rularea de un numar de ori a unui program,atingerea unei anumite date de catre ceasul sistemului vineri 13 sau 1 aprilie sunt alegeri obisnuite, etc). Urmatoarea faza este cea activa,usor de recunoscut dupa actiunile sale tipice: modificarea imaginii de pe ecran,stergerea unor fisiere sau chiar reformatatrea hard disk-ului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.