Virusi

1x punct

categorie: Informatica

nota: 7.07

nivel: Liceu

Un virus este de obicei un program proiectat să se autoreplice, infectānd cāt mai multe calculatoare, fără ca utilizatorii să observe pe moment acest lucru. Viruşii se ataşează de alte programe (fişiere EXE sau COM), iar mai nou, şi de documentele WORD, EXCEL, sau chiar fişiere HLP. Exista viruşi care pot să infecteze sectorul de boot al [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Virusi

Un virus este de obicei un program proiectat să se autoreplice, infectānd cāt mai multe calculatoare, fără ca utilizatorii să observe pe moment acest lucru. Viruşii se ataşează de alte programe (fişiere EXE sau COM), iar mai nou, şi de documentele WORD, EXCEL, sau chiar fişiere HLP. Exista viruşi care pot să infecteze sectorul de boot al discului. Cānd se lansează īn execuţie un fişier infectat sau cānd se porneşte calculatorul de pe un disc sau o dischetă virusată, se lansează şi virusul īn execuţie. Adesea virusul rămāne rezident īn memoria calculatorului, pentru a putea infecta următorul program lansat īn execuţie sau următoarea dischetă accesată.

Virusul ajunge in computer printr-un transfer de fisiere - de pe o discheta sau cd, din retea, sau ca atasament la un e-mail. Un virus va incerca sa profite de timp pentru a se inmulti. Copiile sale pot fi identice cu el sau pot fi diferite (virusi polimorfi).
Dupa ce indeplineste anumite conditii de inmultire, virusul incepe sa se arate.

Efectele sale pot fi unele nedistructive: canta o melodie sau afiseaza mesaje pe ecran. Poate avea efecte rauvoitoare si distructive: trimite e-mailuri cu documente confidentiale (SirCam), distruge informatiile de pe hard-disk, formateaza hard-disk-ul, suprascrie Flash-BIOS-ul etc.

Virusii se clasifica in: viruşi de BOOT, viruşi de fişiere, viruşii macro.

Viruşii mai pot fi clasificaţi după următoarele criterii: după modul de infectare: (viruşi care infectează fişierele cīnd un program infectat este rulat, viruşi care rămīn rezidenţi īn memorie cīnd un program infectat este rulat şi infectează apoi toate programele lansate īn execuţie), după poziţia īn cadrul fişierului infectat: (viruşi care suprascriu fişierul, nemodificīndu-i lungimea, viruşi care īşi adaugă codul la sfīrşitul programului, viruşi care īşi adaugă codul la īnceputul programului), după viteza de infectare( viruşi rapizi care infectează toate fişierele care sunt descries, viruşi lenţi, care infectează numai programele care sunt
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.