Virtuti necesare

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.96

nivel: Facultate

Marile forte ale naturii insa sunt incete, dar continue. Ghetarile le trebuesc secole pentru a se misca, dar se misca totusi incontinu. Sa prefer curajul perseverent muncii gafaite, infierbantate, careia ii urmeaza depresiuni, moliciuni, prabusire. Nestatornicia, zice-se, este un defect al "tinerilor". Poate, dar in orice caz, eu sa ma stiu tine de ce ma apuc. Sa-mi castig, ori daca-l am, sa desvo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Virtuti necesare

Marile forte ale naturii insa sunt incete, dar continue. Ghetarile le trebuesc secole pentru a se misca, dar se misca totusi incontinu. Sa prefer curajul perseverent muncii gafaite, infierbantate, careia ii urmeaza depresiuni, moliciuni, prabusire. Nestatornicia, zice-se, este un defect al "tinerilor". Poate, dar in orice caz, eu sa ma stiu tine de ce ma apuc. Sa-mi castig, ori daca-l am, sa desvolt in mine spiritul de continuitate.

Sa nu fiu ca o sfarleaza. Sa nu fiu prada unui suras, a unui insucces, a vremei rele, a capriciilor, a unei sugestii venite din partea colegilor, sau unui afis de pe ziduri. Sa nu ma intoarca orice bataie de vant. Sa fiu egal cu mine insu-mi, sa fiu unu: iata prima conditie pentru a fi cineva! XLIII. Sa fiu om de convingere. Imi place sa ascult din cand in cand cate un om care crede ceea ce spune. (Filosoful englez Hume).

-Nimic nu astept dela un exaltat. Toate insa dela un om convins. Asta inseamna mai intai "a crede", iar apoi, "a crede in". Sa crezi: nu ca un prost sau ca un nechibzuit, care lasa sa i-se impuna oricum gandurile celui dintai venit. Este in fiecare om un fond de neghiobie, pe care carpacii il cunosc foarte bine, si pe care jurnalismul de informatiuni si reclame il exploateaza fara rusine. Chiar si cei mai independenti se supun cate odata influentelor celor mai grosolane... Nimic mai slab, decat un spirit tare. Sa crezi ca un om care a cantarit argumentele, a privit realitatea bine in fata si a examinat pe dusman, daca exista, din crestet pana'n talpi.

Si indata ce ai putut aprecia temeinicia unei propozitiuni, a unui principiu sa crezi in el; adeca sa atarni de acest adevar, care de acum inainte ti se impune, de aceasta realitate a carei plina valoare de "realitate" ai descoperit-o, sa atarni de ea toate puterile tale de vieata. Sa crezi, daca vreai, putine adevaruri. (Dealtcum adevarurile de crezut sunt putin numeroase. Inteleg adevarurile de crezut cu o certitudine absoluta). Insa in acestea sa crezi cu toata taria. Nu orbeste ci cu intelegere, adeca asa, incat sa poti raspunde adversarului, si sa-l convingi; sa crezi in ele cu caldura si vigoare, asa incat sa faci adevarul nu numai convingator, ci si cuceritor, convertitor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.