Virozele cutaneo-mucoase

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.97

nivel: Liceu

mg/saptamana pana la 75 mg/zi. Dozele se iau in doua prize zilnice. Oportunitatea continuarii tratamentului cu retinoizi aromatici se reevalueaza dupa patru saptamani de trata-ment, in functie de rezultatele obtinute si de reactiile adverse aparute.
Isoprinosine contine ca principiu activ inosina, un antivirotic si imunomodulator prin potentarea activitatii unor limfokine si stimularea pro[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Virozele cutaneo-mucoase

mg/saptamana pana la 75 mg/zi. Dozele se iau in doua prize zilnice. Oportunitatea continuarii tratamentului cu retinoizi aromatici se reevalueaza dupa patru saptamani de trata-ment, in functie de rezultatele obtinute si de reactiile adverse aparute.
Isoprinosine contine ca principiu activ inosina, un antivirotic si imunomodulator prin potentarea activitatii unor limfokine si stimularea proliferarii limfocitelor. Este indicat pentru imunoterapia nespecifica a verucilor si vegetatiilor veneriene persistente, recidivante, cu imunodeficiente. Practic nu are contraindicatii.

Tratamentele indelungate pot determina foarte rar hiperuricemie. Se gaseste sub forma de comprimate a 500 mg si se administreaza oral 50mg/kg corp/zi in 3 prize, timp de 5 zile, putand sa se repete doza dupa 8 zile. Levamisolul este un derivat de imidazotiazol care, pe langa actiunea antiparazitara, are si efecte imunomodulatoare, fiind recomandat in verucile multiple, diseminate si in formele recidivante. Este contra-indicat in insuficienta hepato-renala si da, ca reactii adverse, greturi, voma, colici abdominale, cefalee, ameteli,artralgii, mialgii, leucopenie, eruptii cutanate, fotosensibilizare, ulceratii ale mucoasei bucale, febra.

Se gaseste sub denumirea de Decaris ( Gedeon Richter ), comprimate a 50 mg sau a 150 mg. Se adminis-treaza cate un comprimat a 150 mg/zi ( 50 mg la copii ) timp de 3 zile/saptamana, preferabil asociat cu metionina. Vaccinurile precum BCG sau Corynebacterium parvum sunt utilizate, ca si isoprinosinul si levami-solul, ca imunoterapie nespecifica, avand aceleasi indicatii cu acestea. Imunostimularea specifica.S-a incercat cu un ''filtru de papiloame '' ( Biberstein -1944 ) in injectii intradermice si, mai recent, cu antigene virale purificate tot in injectii intradermice

( Thivolet-1978), obtinandu-se o anumita regresie a vegetatiilor veneriene prin cresterea reactivitatii imunocelulare si a anti-corpilor de tip IgG. Utilizarea vaccinurilor specifice intampina doua dificultati : lipsa antigenelor standardi-zate, deoarece acest tip de virusuri nu cresc in culturi, si prezenta riscului carcinogenetic. Tratamentul local este important si de multe ori suficient. El consta in distrugerea leziunilor prin metode fizice sau chimice. Distrugerea prin metode fizice utilizeaza cel mai adesea crioterapia care se poate realiza cu azot lichid sau cu zapada carbonica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.