Violenta in familie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.92

nivel: Liceu

Copii care cresc in familii violente prezinta probleme fizice, boli inexplicabile, sunt victime ale unor accidente domestice, dar si in afara casei ei au o crestere mai lenta. Ei traiesc o frica de abandon, o anxietate marita si diferite probleme emotionale si mintale. Dezvolta neincredere in sine, depresie si mai ales au tendinta de a observa viata copiilor mai fericiti. Ei au diferite probleme d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Violenta in familie

Copii care cresc in familii violente prezinta probleme fizice, boli inexplicabile, sunt victime ale unor accidente domestice, dar si in afara casei ei au o crestere mai lenta. Ei traiesc o frica de abandon, o anxietate marita si diferite probleme emotionale si mintale. Dezvolta neincredere in sine, depresie si mai ales au tendinta de a observa viata copiilor mai fericiti. Ei au diferite probleme de comportament de tipul agresivitatii sau al pasivitatii la agresivitatea celor din jur, au probleme cu somnul, tulburari de control, se bat cu alti copii, uneori au tendinta de a se automutila, au comportamente defensive de tipul minciunii si al fugii de acasa.

Acesti copii au frecvente probleme cu scoala datorita instabilitatii si incapacitatii de a se concentra, precum si unor inabilitati sociale.
Ca adolescenti acesti copii consuma alcool, droguri, au relatii sexuale precoce si sarcini la varste mici si au o rata crescuta a tentativelor de suicid.Ca martor al violentelor dintre parinti copilul poate fi o victima directa sau indirecta. Suferinta copilului martor este mai profunda si are consecinte mai ample si mai de durata decat in cazurile in care copilul este o victima directa.

A-si vedea parintii lovindu-se reciproc inseamna mai mult decat a fi el cel lovit, deoarece este vorba de clatinarea si insecuritatea intregului esafodaj al vietii caminului, al locului in care se petrece nasterea lui biologica si psihica.Exista o capacitate a copilului de a face fata violentei la care este supus, de a se autoproteja atunci cand aceasta functie nu mai poate fi indeplinita de parintii invalidati de violenta.

Aceasta capacitate se numeste rezilienta copilului si se leaga de doi factori majori: 1)existenta in viata copilului, in afara familiei, a unui adult cu care copilul sa stabileasca o buna relatie de comunicare si incredere caruia sa ii poata povesti suferinta pe care o indura, 2)capacitatea de a marturisi, de a recunoaste vina si inadecvarea parintilor in functiile lor parentale si de a-i ierta. Este vorba de o iertare care repudiind violenta parintilor, sa le recunoasca acestora mereu calitatea lor de parinti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.