Vinicio Camposella

1x punct

categorie: Muzica

nota: 9.37

nivel: Gimnaziu

Trupe precum Mango, Nomadi 40, solisti ca Adriano Celentano, Claudio Bagnioli ne-au cintat intotdeauna despre iubire si cu atit mai mult, fiind foarte vii au demonstrat ca muzica italiana nu se rezuma numai la solisti precum Laura Pausini, Ramazzotti sau Zuccherro. Italia este atit de vie prin muzica sa incit trebuie doar sa iti dai interesul pentru a o cauta. Vinicio a facut furori la Roma cu sun[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vinicio Camposella

Trupe precum Mango, Nomadi 40, solisti ca Adriano Celentano, Claudio Bagnioli ne-au cintat intotdeauna despre iubire si cu atit mai mult, fiind foarte vii au demonstrat ca muzica italiana nu se rezuma numai la solisti precum Laura Pausini, Ramazzotti sau Zuccherro. Italia este atit de vie prin muzica sa incit trebuie doar sa iti dai interesul pentru a o cauta. Vinicio a facut furori la Roma cu sunetele piesei Che cosse’ l’amor. Turisti, de-ai locului, toti s-au prins in acest slagar incercind sa descopere sensurile incurcate ale unei cautari de o viata. Iubirea.

Bluzul aspru si delirant al lui Tom Waits, jazz-ul folchist al lui Paolo Conte se regasesc in pisele lui Vinicio. De altfel ideea acesta a muzicii de trubadur imprumutata de la Waits este chiar viata sa, o viata care a parcurs toti pasii unui emigrant. Nascut in Hannover, ia drumul Italiei unde de la virsta de 20 de ani se lupta pentru integrare si drepturi.

Unii l-ar numi un poet militant, un temerar, un zburator menit sa le tipe celor care incalca legea, un urmas al hipiotilor pe limba italiana. Un idealist caruia ii place sa exagereze prin muzica sa. Daca nu exagerezi un pic, ar spune Vinicio despre ultimul album, ce prezentai drept esential dispare cu primul acord. Exagerind ramine macar o idee unitara. Am exagerat si noi un pic incercind sa prezentam un cintaret care nu a trecut dincolo de Italia. Dar a trecut in inimile celor care l-au ascultat macar odata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.