Vin si cafea pentru o viata mai lunga

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.64

nivel: Facultate

Cercetatorii brazilieni au afirmat la Congresul European de Cardiologie din Birmingham ca rezultatele au aratat existenta unui soi de ingredient magic in vinul rosu, care protejeaza organismul impotriva bolilor de inima. Rezultatele au aratat ca animalele supuse exclusiv dietei aveau 60 la suta din suprafata aortei (artera principala care pleaca de la inima) acoperita cu placi aterosclerotice, in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vin si cafea pentru o viata mai lunga

Cercetatorii brazilieni au afirmat la Congresul European de Cardiologie din Birmingham ca rezultatele au aratat existenta unui soi de ingredient magic in vinul rosu, care protejeaza organismul impotriva bolilor de inima. Rezultatele au aratat ca animalele supuse exclusiv dietei aveau 60 la suta din suprafata aortei (artera principala care pleaca de la inima) acoperita cu placi aterosclerotice, in vreme ce la animalele tratate cu vin numai 38 la suta din aorta era acoperita cu placi, au declarat cercetatorii brazilieni.

Imediat dupa vin, cafeaua este cea care a acaparat interesul specialistilor. Dupa ce un ambasador turc a introdus cafeaua la curtea regelui Louis XIV, in 1669, europenii s-au obisnuit repede cu gustul ei. Citiva ani mai tirziu, danezii au dus cafeaua in Java. In 1714, francezul Desclieux a plantat o singura ramura de cafea pe insula Martinica. Au crescut apoi imediat plantatii, din Guyana Franceza pina in Brazilia si America Centrala. Astazi, cafeaua este plantata in toate regiunile umede din lume.

Cafeaua este cel mai popular stimulent din lume: patru din cinci americani o beau, consumind mai mult de 400 milioane de cesti pe zi. Consumul in tarile scandinave este mai mare de 12 kilograme per capita. Cu peste 25 milioane de oameni angajati in industria cafelei, aceasta bautura se afla pe locul doi in comertul mondial, imediat dupa petrol.
Cafeaua cu lapte este hranitoare

Cercetatorii insista: cafeina mareste puterea aspirinei si a altor calmante, acesta fiind motivul pentru care se regaseste in unele medicamente. In mod ironic, eliminarea cafeinei este si una dintre cauzele cele mai frecvente ale durerilor de cap. Femeile care beau mai mult de doua cesti de cafea pe zi prezinta un risc crescut de osteoporoza. Totusi, acest fapt poate fi compensat bind lapte sau iaurt, pentru a inlocui pierderile de calciu. Majoritatea studiilor au aratat ca un consum ridicat de cafeina reduce fertilitatea, iar consumata in timpul sarcinii poate cauza nasterea prematura sau cu probleme.

Cantitatile mici de cafea amestecata cu lapte au calitatea unui adevarat aliment. Cafeaua cu lapte este hranitoare, gustoasa si face ca laptele sa fie mai usor tolerat si digerat. La rindul sau, laptele reduce actiunea excitanta a cafelei, facind-o suportabila chiar de cei carora li s-ar interzice consumarea ei simpla. Intrucit cafeaua sporeste grasimile din singe, nu se recomanda folosirea acesteia cu smintina sau cu frisca. In situatia in care dorim sa atenuam efectele excitante ale cafelei si sa mentinem numai gustul, se poate consuma cafea decafeinizata sau cantitati mici de cafea amestecata cu surogate de naut.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.