Viena in pasi de vals

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.98

nivel: Liceu

Intrarea pe domeniul Schonbrunn este gratuita. Biletele de acces la diferite obiective difera in functie de ce doriti sa vizitati. Un tur complet este inclus la Gold Pass. Optati pentru el doar daca aveti toata ziua la dispozitie pentru a vizita domeniul imperial. Altfel, incercati sa va orientati catre alt tip de bilet. Pe situl lor gasiti toate detaliile. Un Gold Pass este 30 euro (cu Viena card[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Viena in pasi de vals

Intrarea pe domeniul Schonbrunn este gratuita. Biletele de acces la diferite obiective difera in functie de ce doriti sa vizitati. Un tur complet este inclus la Gold Pass. Optati pentru el doar daca aveti toata ziua la dispozitie pentru a vizita domeniul imperial. Altfel, incercati sa va orientati catre alt tip de bilet. Pe situl lor gasiti toate detaliile. Un Gold Pass este 30 euro (cu Viena card). Exista reduceri pentru copii si studenti.

De vizitat neaparat: apartamentele imperiale, gradina zoologica si gradina din stanga palatului (Privy Garden), cu orangeria. Probabil ca mai sunt si alte "must see" dar noi le-am lasat pentru urmatoarea vizita in capitala Austriei Atentie, nu este permisa fotografierea in apartamentele imperiale dar puteti cumpara la iesire, din magazinul cu suveniruri, un CD cu imagini. Costa 10 euro dar e o investitie ok. Fotografiatul este liber insa in parc si in Zoo. Daca vreti sa parcurgeti intregul domeniu intr-un mod mai odihnitor, faceti o tura cu trenuletul. E usor de identificat pe drumul catre Privy Garden.

O harta a intregului domeniu de la Schonbrunn gasiti la intrare, la casele cu bilete dar si din loc in loc, la afisaje. E de mare ajutor
Hofburg sau Palatul Imperial, situat in centrul Vienei, poate fi usor accesibil cu metroul. Coborati la Herrengasse sau chiar la Stephansplatz dar de aici va fi mai mult de mers.Hofburg a fost epicentrul politic al monarhiei habsburgice pana in 1918. Acum gazduieste birourile presedintelui si ale altor ministri si secretari de stat.

Pentru 8,90 euro (pret valabil cu Viena card) puteti vizita Colectia imperiala de portelanuri si argintarie, Muzeul lui Sisi si Apartamentele Imperiale unde au locuit o mare parte din timp imparatul Franz Joseph si imparateasa Elisabeta (Sisi).Fotografiatul este permis doar in camerele care adapostesc colectia de portelanuri, interesanta, de altfel, pentru ca iti fixeaza niste dimensiuni a ceea ce insemna monarhia, viata la curte, banchetele si toate petrecerile habsburgilor. Spre exemplu, poti vedea seturi de masa pentru banchete care puteau ajunge si la 30 de metri lungime, daca numarul petrecaretilor o cerea. De asemenea, tot in colectia imperiala se regasesc si o parte dintre cadourile pe care habsburgii le-au primit de la celelalte curti imperiale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.