Victoria plantelor in lupta cu cancerul - Vascul si spanzul

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

In urma cu cativa ani, scriam despre doctorul EDUARD TOGOREANU, primul medic roman care a folosit in terapia cancerului un medicament pe baza de vasc: ISOREL. Revenim la Campina, pentru a afla noutati legate de acest tratament
- Ce mai faceti, domnule doctor?
- Continuu sa ma lupt cu cancerul, aplicand - dupa cum stiti - terapia cu ISOREL.
- Si-a confirmat efectele benefice t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Victoria plantelor in lupta cu cancerul - Vascul si spanzul

In urma cu cativa ani, scriam despre doctorul EDUARD TOGOREANU, primul medic roman care a folosit in terapia cancerului un medicament pe baza de vasc: ISOREL. Revenim la Campina, pentru a afla noutati legate de acest tratament
- Ce mai faceti, domnule doctor?
- Continuu sa ma lupt cu cancerul, aplicand - dupa cum stiti - terapia cu ISOREL.
- Si-a confirmat efectele benefice tratamentul cu acest medicament?

- Am constatat statistic faptul ca, la tratamentul cu Isorel, supravietuirea este cam de 40%, fata de alte terapii; ma refer, in general, la bolnavii care s-au operat. In mod ciudat, supravietuirea scade la pacientii care folosesc tratamente citostatice. Supravietuirea este caracterizata fie prin incetinirea procesului tumoral, fie prin retrocedarea metastazelor. La unii pacienti, dupa un timp de tratament cu Isorel, nu se mai poate vorbi despre existenta bolii canceroase, ci doar despre reminiscentele ei sub forma de cicatrice.

- In ce consta, de fapt, tratamentul?
- In injectarea subcutanata a produsului. Eu am ramas la vechile principii ca trebuie "modelat" medicamentul, in functie de "interesele" pacientului, deci in functie de specificul fiecaruia. Lucrez cu doze extraordinar de scazute, in concordanta cu cele utilizate de firmele specializate din Germania si Elvetia.

- Exista efecte secundare?
- Pot aparea reactii secundare numai daca se greseste doza caracteristica fiecarui pacient in parte. Aceste reactii secundare pot consta, de exemplu, in inflamarea locului injectiei.
- Majoritatea bolnavilor se sperie de preturile percepute in diverse cabinete; care sunt preturile practicate de dv.?

- Costul terapiei este foarte ieftin: pana la 50.000 lei pe luna. In plata pe care o face pacientul, practic nici nu intra costul medicamentului in sine, pe care si eu il procur prin cumparare. La o doza de 1 miligram pe mililitru, pretul medicamentului in sine nu mai are nici o importanta, comparativ cu costul serului fiziologic utilizat pentru diluare, seringi etc. Injectiile se fac de trei ori pe saptamana.

- Cat timp dureaza un tratament?
- Ne dam seama daca organismul raspunde pozitiv cam dupa a cincea injectie. Dupa aceasta perioada, incep sa apara fenomenele clinice favorabile: imbunatatirea calitatii somnului, aparitia sau reaparitia poftei de mancare. Pofta de mancare devine selectiva, iar bolnavul are pofta sa manance diverse alimente. Din aceasta cauza, eu am renuntat sa prescriu un regim alimentar strict pe durata tratamentului. In plus, fiecare bolnav isi poate aplica si o "terapie" complementara: mersul pe jos in aer liber, prin iarba...

Mai este un aspect: eu pot da acasa pacientului preparatul pe baza de Isorel, deci nu este nevoie sa se deplaseze la mine pentru fiecare injectie. Trebuie sa vina la consult doar o data pe luna, pentru a vedea care este starea sanatatii sale. Tratamentul este obligatoriu cam trei-cinci ani. Pacientii care au depasit aceasta perioada, mai vin pentru o doza de tratament (de o luna de zile) cu Isorel, cam o data la sase luni, numai pentru a fi linistiti sufleteste ca nu va mai aparea boala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.