Viata si opera lui Johann Sebastian Bach

7x puncte

categorie: Muzica

nota: 10.00

nivel: Liceu

. Ramas orfan, pleca la fratele sau mai mare, Johann Christoph Bach, organist la Ohrdurf. Aici a inceput sa execute primele motive muzicale la orga, dovedind o inclinatie deosebita pentru acest instrument. Dorinta de a se perfectiona l-a facut sa viziteze pe cei mai cunoscuti organisti din acea perioada, ca Georg Bohm, Dietrich Buxtehude si Johann Adam Reinken. In 1703 obtine primul post de organi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Viata si opera lui Johann Sebastian Bach

. Ramas orfan, pleca la fratele sau mai mare, Johann Christoph Bach, organist la Ohrdurf. Aici a inceput sa execute primele motive muzicale la orga, dovedind o inclinatie deosebita pentru acest instrument. Dorinta de a se perfectiona l-a facut sa viziteze pe cei mai cunoscuti organisti din acea perioada, ca Georg Bohm, Dietrich Buxtehude si Johann Adam Reinken. In 1703 obtine primul post de organist in oraselul Arnstadt; datorita virtuozitatii sale deja evidente, a fost angajat intr-o pozitie mai buna ca organist in Muhlhausen. Unele din primele compozitii ale lui Bach dateaza din aceasta epoca, probabil si celebra "Toccata si Fuga in Re minor.

In 1708, Bach obtine postul de organist de curte si maestru de concerte la curtea ducelui de Weimar. In aceasta functie avea obligatia de a compune nu numai muzica pentru orga, dar si compozitii pentru ansambluri orchestrale, bucurandu-se de protectia si prietenia ducelui Johann Ernst, el insusi compozitor. Pasionat de arta contrapunctului, Bach a compus majoritatea repertoriului de fugi in timpul activitatii sale in Weimar. Din aceasta perioada dateaza celebra compozitie "Clavecinul bine temperat" (germana:

Wohltemperiertes Klavier), care include 48 preludii si fugi, cate doua pentru fiecare gama majora si minora, o lucrare monumentala nu numai prin folosirea magistrala a contrapunctului, dar si pentru faptul de a fi explorat pentru prima data intreaga gama tonala si multitudinea intervalelor muzicale.Din cauza deteriorarii raporturilor cu ducele Wilhelm Ernst, Bach este nevoit sa paraseasca Weimarul in 1717, transferandu-se la curtea printului Leopold de Anhalt-Cothen. In acest timp, compune cele 6 concerte brandenburgice, precum si suitele pentru violoncel "solo", sonatele si partitele pentru vioara "solo" si suitele orchestrale.

In 1723, Johann Sebastian Bach este numit cantor si director muzical la biserica St. Thomas din Leipzig. Bach avea sarcina, pe de o parte, de a preda muzica elevilor de la scoala de canto, pe de alta parte, sa furnizeze compozitii muzicale celor doua biserici principale din Leipzig, compunand cate o cantata in fiecare saptamana, inspirate din lecturile biblice duminicale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.