Viata si opera lui Herodot

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.89

nivel: Liceu

Apoi scrie ca cei mai nobili dintre ionieni adica dintre grecii din Asia s-au casatorit cu femei cariene, deci cele mai mari familii din Ionia sunt inrudite cu carienii. Ba poate ca a cunoscut si limba carienilor, intrucat singur mentioneaza ca poporul caunienilor are o limba apropiata de a carienilor. Aceasta limba, trebuie sa observam, nu era semita caci carienii erau nimiti mai inainte lelegi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Viata si opera lui Herodot

Apoi scrie ca cei mai nobili dintre ionieni adica dintre grecii din Asia s-au casatorit cu femei cariene, deci cele mai mari familii din Ionia sunt inrudite cu carienii. Ba poate ca a cunoscut si limba carienilor, intrucat singur mentioneaza ca poporul caunienilor are o limba apropiata de a carienilor. Aceasta limba, trebuie sa observam, nu era semita caci carienii erau nimiti mai inainte lelegi cum ne spune Herodot. Iar acest termen in armaica inseamna "barbari" oameni care pronunta prost.

In vremea lui Herodot la Halicarnas se vorbea limba greaca in dialectul ei ionian si viitorul istoric a primit din copilarie o instruire aleasa in aceasta limba studiind operele marilor poeti greci: Homer, Hesiod, Archiloc, Safo, etc. citind pe logografii dar si pe mistici. De altfel unchiul sau Panyasis era un poet in acea vreme, si este probabil ca acest unchi a indrumat instruirea lui Herodot.

Legaturile de familie, dar si poate si idealul lui de libertate l-au impins pe Herodot din tinerete in luptele politice. Asadar Herodot si familia sa erau din partidul opus tiraniei si persilor, iar intre acest partid si tiranul Lygdamis s-au dat numeroase lupte, in care unchiul Herodot, Panyasis este ucis, Herodot insusi fiind silit sa-si paraseasca patria refugiindu-se in insula Samos. Izgonit din orasul sau natal probabil lipsit de avere si de mijloace de existenta, ca orice fugar, Herodot pribegeste indelunga vreme in cetatile si statele lumii cunoscute pe atunci, inregistrand atent tot ce se afla in timpul peregrinarilor sale, el va reusi astfel sa-si cladeasca o opera de mari proportie.

Trebuie aratat de la inceput ca opera lui Herodot "Istorii" nu este numai o istorie a razboaielor grecilor cu persii ci o istorie a lumii mediteraneene, o istorie universala in limitele lumii cunoscute pe atunci. Intr-adevar, in creatia lui Herodot distingem capitole si chiar carti separate ce expun istoria unor popoare cu care grecii au avut relatii economice si politice. Asa putem deosebi o istorie a Egiptului, a Persiei, a Babilonului, a Lidiei, a Etiopiei, a Scitilor etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.