Viata lui Adolf Hitler

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.83

nivel: Liceu

Ca lider al micutului Partid Muncitoresc German, Hittler a inteles ca avea puterea sa foloseasca antisemitismul spre propriul avantaj, pentru a-si transforma partidul intr-unul de nivel national. Dupa multe participari la conventii de popularizare a partidului, Hittler a promovat violenta impotriva evreilor. Nu putini au fost aceia care au fost sensibilizati de cuvintele lui si au decis sa se alat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Viata lui Adolf Hitler

Ca lider al micutului Partid Muncitoresc German, Hittler a inteles ca avea puterea sa foloseasca antisemitismul spre propriul avantaj, pentru a-si transforma partidul intr-unul de nivel national. Dupa multe participari la conventii de popularizare a partidului, Hittler a promovat violenta impotriva evreilor. Nu putini au fost aceia care au fost sensibilizati de cuvintele lui si au decis sa se alature partidului. Printre acestia numarandu-se si Josef Gobbels, cel care avea sa se ocupe cu propaganda in cadrul partidului nazist.

Ulterior Hittler i-a adaugat partidului o dimensiune militarista. A asigurat unora dintre membrii o instructie specifica soldatilor, punand bazele unei militii cunoscute sub numele de SA, formata din soldatii cei mai loiali.
Dupa ce Hittler a vrut sa ocupe Berlinul cu forta, multi adepti ai Partidului Muncitoresc au plecat din partid, Hittler capatand incredere si prietenie de la Rudolph Hess, cel care avea sa-i fie cel mai loial. Dupa un an de absenta politica, Adolf Hittler avea sa-si infiinteze o noua grupare care se va numi Partidul Nazist.

La alegerile din 1928 nazistii au capatat multe voturi si un loc in parlamentul german. Dupa o campanie electorala impotriva locotenentului Hindenburg, Hittler a esuat politic. Dupa o calatorie cu avionul in multe regiuni ale Germaniei, a captivat masele cu discursurile sale. Dupa multe eforturi in 30 ianuarie 1933 a reusit sa devina cancelar. Timp de un an a slujit cu devotament Germaniei, in functia de cancelar. In acest timp Partidul Nazist s-a extins tot mai mult, numindu-l pe Adolf Hittler liderul lor. La scurt timp dupa ce a fost numit lider al partidului, locotenetul Paul von Hinderburg, numit presedintele Germaniei, a decedat.

Dupa un timp Hittler l-a cunoscut pe Benito Mussolini, care isi organizase propria armata la Roma in Italia. Dupa ce s-a intalnit cu acesta la Venetia, Adolf Hittler s-a intors in Germania, a dizolvat celelalte partide, a modificat legislatia astfel incat sa interzica infiintarea de noi partide. A declarat razboi impotriva evreilor. A infiintat Gestapo-ul pentru a monitoriza activitatile civililor. A construit inchisori si lagare pentru exterminarea populatiei de origine ebraica. A manevrat poporul german, castigandu-l de partea sa. Ajunsese un adevarat dictator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.